Завантаження ...
banner
banner

Вірус "Петя" атакував державні органи та великі підприємства України

Сьогодні, 27 червня, ряд державних органів влади, фінансових установ та великих підприємств, зокрема і міжнародних аеропортів піддалися масованій кібер-атаці


Сьогодні, 27 червня, ряд державних органів влади, фінансових установ та великих підприємств, зокрема і міжнародних аеропортів піддалися масованій кібер-атаці.

За повідомленням окремих спеціалістів та представників підприємств атаку завдали вірусом під назвою Petya.A.
 
Атаці були піддані “Укренерго”, “Київенерго”, “Укргазвидобуавання”.
 
Також атака була здійсненна на банки. Національний банк України попередив про зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом учасників фінансового сектору.
“Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектору про зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом на декілька українських банків, а також на деякі підприємства комерційного та державного секторів, що відбувається сьогодні”, — йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що банки, на які здійснювалися хакерські атаки, мають складнощі з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій.
“Наразі у фінансовому секторі посилено заходи безпеки та протидії хакерським атакам усіх учасників фінансового ринку”, — підкреслили у НБУ.
 
Також під атаку потрапив аеропорт “Бориспіль” та “Укрзалізниця”, ряд операторів сотового зв’язку. Про атаки повідомили “Укртелеком”, НоваПошта, Укрпошта.
Не працюють сайти ряду міністерств та органів влади (станом на 15.50 зокрема не працює сайт Міненерго, Держспецзв’язку, КМУ, МВС та ін.).
 
У поліції повідомили, що спеціалісти кіберполіції працюють над стабілізацією ситуації.

unn.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: