Завантаження ...
banner
banner

В Україні стартувала вступна кампанія до вишів: електронна система одразу ж "лягла"

Абітурієнти повинні подати документи онлайн.Рівно о дев'ятій годині ранку сьогодні, 12 липня, в Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів

Вступна кампанія, електронна система


Абітурієнти повинні подати документи онлайн.

Рівно о дев'ятій годині ранку сьогодні, 12 липня, в Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Абітурієнти повинні подавати свої заявки на вступ до вишів на бакалаврів.
 
Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.
 
Цьогоріч цей процес також відбувається онлайн. Ті, у кого вдома проблеми з Інтернетом, можуть подати електронні заяви в приймальних комісіях будь-якого вишу.
 
Подача документів триватиме два тижні. У Міністерстві освіти і науки запевняли, що онлайн-система витримає навантаження. Там переконували, що минулорічна історія, коли сайт "ліг" і подати заяви можна було лише вночі, не повториться. Проте вже в перші хвилини цьогорічної вступної кампанії електронна система "лягла" через високий наплив абітурієнтів, які одночасно вирішили подати документи.
 
Документи від абітурієнтів, які хочуть продовжити навчання на магістратурі, почнуть приймати від 17 липня. Цей процес триватиме тиждень. Документи ці вступники повинні принести до приймальної комісії особисто, у паперовому вигляді.
 
Нагадаємо, Міносвіти підготувало новий законопроект про освіту, у якому пропонують скоротити термін навчання на бакалавра до трьох років із нинішніх чотирьох. 



ТСН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: