Завантаження ...
banner
banner

РНБО: на Донбасі зникло без вісті 330 українських військових, 357 - у полоні

На Донбасі зниклими безвісти вважаються 330 бійців сил антитерористичної операції, 357 знаходиться у полоні. Про це розповів заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий, передає Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Украина".

На Донбасі зниклими безвісти вважаються 330 бійців сил антитерористичної операції, 357 знаходиться у полоні. Про це розповів заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий, передає Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Украина".


Володимир Польовий

"Зниклих без вісті, за офіційними даними, ми маємо 330 осіб, полонених (серед військових) ми маємо 357 осіб", - сказав Польовий. При цьому він підкреслив, що стосовно інформації про зниклих без вести оперує офіційними цифрами "Тут є відмінності, але я не хотів би, щоб з цього приводу були спекуляції", - сказав представник інформаційно-аналітичного центру РНБО. 

"Діє наказ про те, що дані про зниклих без вісті під час активних наступальних дій противника в секторах Б і Д в кінці серпня-початку вересня все ще є закритими. Тому об'єктивно це не всі дані. Але ті дані, якими ми оперуємо, це 330 зниклих без вісті і 357 полонених", - заявив Польовий.

Він також пояснив, хто відноситься до категорії "зниклі безвісти".

"Це військовослужбовці, які, наприклад, не повернулися з завдання і їх безпосередній командир доповів про цей факт. Наприклад, на територіях, які захопили російські найманці або незаконні збройні формування, все ще залишилися бійці: вони можуть опинитися в полоні, можуть опинитися в лікарні, дехто з цих людей все ще повертаються, переходять умовну лінію фронту", - сказав Польовий.

espreso.tv

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: