Завантаження ...
banner
banner

У Британії заборонять гомеопатію та фітотерапію

Національна служба охорони здоров'я Великої Британії анонсувала заборону гомеопатії та фітотерапії як "марнування обмежених фінансів"

Гомеопатія, ліки


Національна служба охорони здоров'я Великої Британії анонсувала заборону гомеопатії та фітотерапії як "марнування обмежених фінансів".

Протягом останніх 5 років Нацслужба охорони здоров'я Британії витратила  майже £600 000 на лікування пацієнтів гомеопатичними засобами, продовжуючи дебати з приводу того, чи дійсно працюють альтернативні методи лікування, йдеться на The Telegraph.
 
21 липня організація офіційно визнала, що "у найкращому випадку гомеопатія – це плацебо та марнування коштів, які надходять у фонди служби охорони здоров'я. Краще було б витратити їх на лікування, яке діє".
 
Гомеопатія потрапила до переліку 16 непріоритетних медичних галузей, які визнані неефективними, а отже можуть не фінансуватися у звичних обсягах.
 
За словами представників Нацслужби охорони здоров'я, це дозволить їм економити до £250 мільйонів на рік.
 
"Люди очікують, що ми мудро використовуватиме кожен фунт, тож ця ініціатива спрямована на "звільнення" окремих коштів для використання їх на сучасні препарати", – пояснив керівник служби Саймон Стівенс.

pravda.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: