Завантаження ...
banner
banner

На проект "Стіна" планується витратити 500 мільйонів

Державна прикордонна служба планує витратити на проект "Стіна" у 2017 році близько 500 млн грн. Про це повідомив глава відомства Петро Цигикал, передає "Інтерфакс-Україна"



Державна прикордонна служба планує витратити на проект "Стіна" у 2017 році близько 500 млн грн. Про це повідомив глава відомства Петро Цигикал, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні за 2015-2016 роки ми отримали 600 млн грн, це близько 15% від загальної потреби. Планом передбачалося виділення на цей період вже 2,194 млрд грн. У 2017 році на проект було виділено 200 млн грн, плюс зміни до бюджету додали ще 300 млн грн. Загалом ми очікуємо цього року 500 млн грн, що становить 55% від коштів, необхідних тільки на цей рік", - сказав Цигикал.
 
Крім цього, він зазначив, що є суттєве недофінансування цього проекту. Відповідно, сповільнюється і проведення робіт на місці.
 
"Якщо говорити про те, що вже зроблено, то облаштовано 274,6 км протитанкових ровів, 47,1 км контрольно-слідових смуг, 84 км огорож, 179,9 км рокадних доріг", - додав він.
 
Голова Держприкордонслужби нагадав, що, згідно з проектом, йдеться про кордон з РФ у Харківській, Чернігівській та Луганській областях. За його словами, до кінця нинішнього року планується завершити роботи у Харківській області.
 
Раніше повідомлялося, що "Народний фронт" схвалює реалізацію проекту "Стіна" на кордоні з Російською Федерацією і вимагає скерувати на його завершення 500 млн грн з коштів, конфіскованих у представників оточення екс-президента України Віктора Януковича.
 
"Стіна" - проект, який повинен підвищити рівень безпеки на суходільній межі України і Російської Федерації. Він передбачає будівництво оборонних споруд, систем спостереження, рокади, також повинно бути обладнане морське узбережжя і демаркаційна лінія на кордоні з АР Крим.
 
Проект було запропоновано Арсенієм Яценюком у 2014 році.

112.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: