Завантаження ...
banner
banner

В Україні запустили сайт із пошуку пращурів

Тепер можна вивчити історію своєї сім’ї онлайн. В Україні створили сайт pra.in.ua, який дозволяє досліджувати родоводи. Наповнювати його допомагають і професійні історики, і волонтери

Сайт із пошуку пращурів, родовід, пошук, pra.in.ua


Тепер можна вивчити історію своєї сім’ї онлайн. В Україні створили сайт pra.in.ua, який дозволяє досліджувати родоводи. Наповнювати його допомагають і професійні історики, і волонтери, повідомляє “24 канал“.

Працює сайт pra.in.ua за принципом соцмереж. Реєструєтеся й можете шукати за регіоном чи прізвищем. Ігор Гошовський – розробник порталу. Свій родовід вивчає ще зі школи, дослідив його аж до 14 століття.
 
Гошовські, вони виникли в 1395 році. Король Ягайло подарував моєму там 26 чи 27 разів прадіду за вислугу років пустище в Івано-Франківські області, – розповів автор ідеї сайту Ігор Гошовський.
 
Ігор знайшов інформацію про дві тисячі своїх предків. Це не один рік роботи.
 
Він вирішив створити мережу, де можна легко й безкоштовно дослідити минуле своєї родини. Виклав онлайн, те, що зібрав сам. Частину зісканованих архівних документів дали дослідники. Наприклад, метричні книги з регіонів. Тож зараз на сайті є інформація про більш, ніж два мільйони українців, починаючи із 17 століття.
 
За кордоном сайти, які допомагають вивчати генеалогію – поширені. Та й архіви викладають більше інформації онлайн.

lviv1256.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: