Завантаження ...
banner

Визначено курс долара на 2018 рік

Фігура міністра фінансів Олександра Данилюка в останні місяці стала однією з найбільш обговорюваних в країні. Спочатку Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо нього через можливе ухилення від сплати податків, потім депутати з правлячої коаліції зажадали його відставки

Проект бюджету на 2018 рік сформований виходячи з курсу 29,3 грн/дол. Про це міністр фінансів Олександр Данилюк розповів в інтерв’ю Українським новинам.

– Зростання ВВП 3%, інфляція-7%. Ми підготували проект бюджету і подали його в Кабмін. Зараз з ним працюватимуть мої колеги, міністри. Ми вийдемо на фінальну редакцію 15-го вересня. Бюджет сформовано виходячи з курсу 29,3 грн/дол, – сказав він.
 
Він зазначив, що згідно із соцстандартами, документом передбачається встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 року в розмірі 3 723 гривень, прожитковий мінімум 1 700 гривень на 1 січня.
 
Читайте: Гройсман: Ціни і курс будуть стабільними
 
– Наша економіка відновлюється, тому доходи зростають. Бюджетна дисципліна – це дуже важливо. Дефіцит бюджету ми поступово знижуємо, як і планували. У 2018 передбачається дефіцит 2,4%. У нас виходить, що доходи зростають на 14% порівняно з цим роком, – сказав Данилюк.
 
Крім того, міністр зазначив, що примарні 17 млрд грн від приватизації, які уряд вже кілька років закладає в бюджет, так і не може отримати.
 
– Але в цьому є повне розуміння, що приватизації треба нарешті дати старт. В бюджет ми заклали 22 млрд гривень. І я дуже сподіваюся, що ми їх отримаємо, – додав Данилюк.
 
Раніше повідомлялося, що протягом наступних трьох років гривня поступово знецінюватися, а долар буде дорожчати.

ictv.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: