Завантаження ...
banner
banner

У Прип'яті запустили "чортове колесо", яке стояло мертвим понад 30 років після вибуху на ЧАЕС

Відео.
У Прип'яті в Чорнобильській зоні туристи з Польщі самостійно, без дозволу, запустили механізм колеса огляду. Воно було нерухомим останні три десятиліття, а завмерло після вибуху на Чорнобильській АЕС

Прип'ять, колесо огляду, туристи, Чорнобиль, АЕС


Механізм запустили без дозволу туристи з Польщі.

У Прип'яті в Чорнобильській зоні туристи з Польщі самостійно, без дозволу, запустили механізм колеса огляду. Воно було нерухомим останні три десятиліття, а завмерло після вибуху на Чорнобильській АЕС.
 
Відповідне відео запуску колеса огляду з'явилося 11 вересня на YouTube-каналі Крістофера Гржибека. В описі відео автор зазначив, що колесо запустили без використання електрики, тобто механічно. Про це передає "Громадське радіо".
 
Гржибек запевнив, що під час спроби запустити колесо жоден механізм не був пошкоджений, і після завершення запису відеоролика все було повернуто в початковий стан.
 
Пізніше автор відео видалив свою сторінку, однак користувачі встигли зберегли ролик.
 
Тим часом українські активісти готують скаргу до Державного агентства України з управління зоною відчуження. Один із членів команди Chernobylzone обґрунтував претензії до групи туристів з Польщі наступним чином: "По-перше, якщо таке колесо обвалиться, можуть постраждати люди, які брали участь у цій акції. По-друге, Прип'ять можуть назвати місцем, що перебуває в аварійному стані, і туди просто перестануть пускати туристів з усього світу". 

ТСН
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: