Завантаження ...
banner
banner

Під Вінницею палає склад боєприпасів

Масштабна пожежа розпочалася вчора на найбільшому складі боєприпасів України в місті Калинівка Вінницької області. Близько 22:00 місцеві жителі почали повідомляти про відчутні вибухи, а у місті вимкнули світло


Масштабна пожежа розпочалася вчора на найбільшому складі боєприпасів України в місті Калинівка Вінницької області. Близько 22:00 місцеві жителі почали повідомляти про відчутні вибухи, а у місті вимкнули світло.

"Около 22:00 в подразделения ДСНС поступила информация о взрывах боеприпасов на военных складах Министерства обороны Украины, расположенных вблизи пгт Калиновка Винницкой области. На тушение пожара от воинской части привлечены 2 пожарных танка. К месту происшествия направлены подразделения ДСНС. На месте происшествия формируется сводный отряд", – повідомляли в МВС України. 
 
В'їзди в місто були перекриті, почалася евакуація. Станом на ранок 27 вересня з Калинівки евакуювали більше 30 тисяч людей.
 
"Станом на 10:00 евакуйовано понад 30 тисяч чоловік. Заходи з евакуації населення продовжуються. Для перевезення евакуйованого населення залучено 50 автобусів, 10 карет швидкої медичної допомоги та психологи ДСНС", – пишуть в МВС.
 
Також у відомстві повідомляють, що під час пожежі постраждали дві людини. 
 
"За оперативною інформацією травмовано 2 особи яких госпіталізовано до медичних закладів", – МВС.
 
Серед можливих причин пожежі розглядається і диверсія. Офіційно причини поки не озвучені.
 
В радіусі 50 км від зони спалаху перекрито повітряний простір. Також перекрито рух на залізничному перегоні Сосенка - Калинівка, рух на Жмеринку. За деякими свідченнями, був обмежений рух на трасі Вінниця-Київ та Житомир-Могилів-Подільський. 




 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: