Завантаження ...
banner

В Україні офіційно заборонили показувати серіал "Свати"

Серіал "Свати" заборонено показувати в Україні після того, як російського актора Федора Добронравова внесли до переліку іноземних артистів, які загрожують безпеці і яким заборонений в'їзд



Серіал "Свати" заборонено показувати в Україні після того, як російського актора Федора Добронравова внесли до переліку іноземних артистів, які загрожують безпеці і яким заборонений в'їзд

Про це повідомив в коментарі Еспресо.TV заступник голови Держкіно Сергій Неретін.

Неретін повідомив, що прокатне посвідчення серіалу "Свати" в Україні буде анульоване. 

"На практиці це означає, що серіал не зможуть показувати на українських телеканалах та в кінотеатрах", - уточнив він.

У Міністерстві культури наголошують, що в Україні заборонені фільми, в яких знімається Добронравов.

Актора внесли до списку 28 листопада.Також переліку заборонених в Україні артистів значаться ще 113 осіб.

"На виконання вимог закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України" СБУ надала Міністерству культури список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України", - повідомляє міністерство.

У відомстві додають, що складають перелік артистів, які створюють загрозу нацбезпеці, на підставі звернень РНБО, СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Читайте також: Чому всі говорять про серіал "Свати" і його заборону в Україні

Нагадаємо, 22 листопада СБУ ухвалила рішення про заборону в’їзду терміном на три роки громадянину Росії актору Федору Добронравову.
Держкіно буде відкликати прокатне посвідчення на серіал "Свати", якщо одержить відповідні документи від Міністерства культури.
Раніше голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомляв, що заборона на в'їзд до України Добронравову не означає, що українським телеканалам заборонено показувати серіал "Свати".
Український шоумен і продюсер серіалу "Свати" Володимир Зеленський звернувся до СБУ через заборону одному з акторів стрічки Федору Добронравову в’їзду в Україну.
"Свати" - це комедійний серіал студії "Квартал 95". Наразі вийшло шість його сезонів. Федір Добронравов грає в ньому одного з центральних персонажів - Івана Будька.
Добронравов - не перший актор серіалу, якому Україна заборонила в'їзд. До цього персонами нон грата стали Микола Добринін та Людмила Артем'єва.

Шостий сезон серіалу вийшов в 2013 році. Влітку цього року стало відомо про початок зйомок сьомого сезону, які проходять у Білорусі. Прем'єра фільму запланована на 2018 рік.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: