Завантаження ...
banner
banner

Експерти прогнозують бензин по 24 гривні

Експерти прогнозують що невдовзі бензин подорожчає до 24 грн. Уряд може вирівняти ситуацію, знизивши акцизи і закріпивши їх у гривні, вважають експерти. На паливному ринку України назріває черговий виток кризи

Експерти прогнозують що невдовзі бензин подорожчає до 24 грн. Уряд може вирівняти ситуацію, знизивши акцизи і закріпивши їх у гривні, вважають експерти. На паливному ринку України назріває черговий виток кризи, пов'язаний відразу з декількома факторами: подальшої стрімкою девальвацією гривні, підвищенням світових цін на нафту, а також підвищенням податків в Україні, попереджають в консалтинговій групі А-95. 

В якості виходу з кризової ситуації експерти бачать зниження акцизів на нафтопродукти і закріплення їх у гривні.

"На ринку нафтопродуктів складається кризова ситуація, пов'язана з лавиноподібним зростанням цін внаслідок комплексу факторів - девальвації гривні, підвищення податків і зростання цін на нафту (c 45 до 60 доларів за барель).

При курсі доларів 26 грн вартість бензину А-95 і дизельного палива вже в лютому перевищить 24 гривні за літр", - відзначають в групі. Незважаючи на це, за даними А-95, уряд розглядає варіант подальшого збільшення акцизного збору на нафтопродукти і паралельного зниження ренти на видобуток нафти.
Ніжин, май ніжин ком, новини ніжина, май нежин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: