Завантаження ...
banner
banner

Уряд монетизував пільги на проїзд

Місцеві бюджети виділятимуть кошти для фінансування витрат на пільговий проїзд. Щоб визначити їх розмір, потрібно буде помножити середню вартість проїзду на 30. Це стосується міського комунального транспорту

пільговий проїзд, міський бюджет, вартість

Місцеві бюджети виділятимуть кошти для фінансування витрат на пільговий проїзд. Щоб визначити їх розмір, потрібно буде помножити середню вартість проїзду на 30. Це стосується міського комунального транспорту, - повідомляють "Українські Новини".

Відповідне рішення ухвалили в середу, 14 березня, на засіданні Кабінету міністрів. В уряді вирішили почати реалізацію проекту по монетизації пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Яким буде розмір щомісячної виплати, повинні вирішити і затвердити обласні та міські адміністрації протягом двох місяців після того, як постанова почне діяти.

Також Кабінет міністрів затвердив порядок надання таких пільг у формі готівки. Дія поширюється на окремі категорії громадян, які мають право на проїзд по пільгах. Органи місцевого самоврядування можуть розширити перелік таких осіб, але це не обов'язкова умова.

Для громадян, які мають право на декілька пільг, призначається щомісячна готівкова виплата найбільшою з них. Розмір таких виплат не враховується при розрахунку загального доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги. Українці, які мають право на пільги з оплати проїзду на міжміських маршрутах, отримуватимуть виплати на 20% більше.

Для людей з інвалідністю першої, другої групи, а також дітей з інвалідністю, які здобувають освіту в університетах та інститутах, закладах загальної середньої та професійної освіти, розмір виплати подвоюється.

Високий Вал

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: