Завантаження ...
banner
banner

Вечірні багаття зі сміття за ціною від 340 до 1360 грн. Є бажаючі?

З початком сезону масового збору врожаю з присадибних ділянок, у місті гостро стала проблема утилізації сухих рослинних залишків та сміття

Сміття, палії, поліція

З початком сезону масового збору врожаю з присадибних ділянок, у місті гостро стала проблема утилізації сухих рослинних залишків та сміття. Більшість громадян викопавши картоплю беруться за прибирання бур’янів. Протягом десятиліть склалася традиція спалювання сміття на городах і люди вперто не хочуть помічати і використовувати інші, більш екологічні, способи прибирання своїх грядок. 

Чи не кожного вечора місто потерпає від жахливого смороду, який проникає у двері та вікна. Про те, щоб погуляти на вулиці насолоджуючись теплими осінніми вечорами - взагалі говорити не доводиться.

Нажаль, найефективнішим способом боротьби з таким масовим забрудненням навколишнього середовища є притягнення до адміністративної відповідальності. Законодавець передбачив досить значний розмір штрафу для тих, хто не визнає право інших на чисте повітря і довкілля та чхати хотів на «Правила благоустрою».

Так, ст. 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів ) передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Виходить, що у разі виявлення на вашому городі «купальського» багаття з бур’янів і старого мотлоху, мінімальний штраф який може призначити адмінкомісія – 340 грн. Проте, враховуючи масштаби «акції зі знищення сусідів», комісія може призначити до
сплати штраф у розмірі до 1360 грн.!

Наразі Ніжинською поліцією спільно з представниками Відділу благоустрою виконавчого комітету Ніжинської міської ради щовечора проводяться рейди з виявлення порушників-паліїв.

З господарями для яких естетичний вигляд власного городу важливіший, ніж стан власного здоров’я та здоров’я своїх близьких і сусідів – проводяться профілактичні бесіди. Декого вдається переконати і кілька відер води припиняють тління городніх вогнищ, а дехто з аргументами поліції та уповноважених міською владою посадових осіб не погоджується. У такому випадку доводиться діяти так, як того вимагає закон та складати відносно порушників адмін протоколи.

Шановні мешканці міста Ніжина! Наш дім – це не лише квартира чи будинок, який обмежується чотирма стінами, а двері міцно замикаються на ключ. Все місто є нашим домом! Благоустрій міста – показник нашої з вами хазяйновитості. Будьмо гарними господарями у своїй оселі! Чисте повітря не розкіш, а життєва необхідність.

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: