Завантаження ...
banner

Питання ніжинського залізничного переходу вже 4 місяці розглядають у Верховному Суді

"Уже недовго нам залишилося терпіти знущання чиновників. Питання про відкриття переходу на залізничній станції "Ніжин" знаходиться в Верховному Суді. Я кожного тижня телефоную до Верховного Суду, отримую повідомлення


Про це в фейсбук-спільноті "Ніжинські патріоти" повідомляє Олександр Богдан.

"Уже недовго нам залишилося терпіти знущання чиновників. Питання про відкриття переходу на залізничній станції "Ніжин" знаходиться в Верховному Суді. Я кожного тижня телефоную до Верховного Суду, отримую повідомлення.

3 травня 2018 року нашу касаційну скаргу вивчає суддя Верховного Суду Білокінь Олена Валеріївна. Як довго вона ще буде вивчатися – невідомо. Але я думаю, що до кінця 2018 року ми отримаємо рішення на користь людини, громади, по закону й справедливості. Я свято вірю в нашу перемогу, і ми її обов’язково отримаємо", – ідеться в повідомленні.

Також Олександр Богдан пригадує прикру історію на залізничній станції Ніжина:

"15 вересня о 15.00 я приїхав електропотягом Чернігів-Ніжин на платформу №2 Ніжинської залізничної станції. На протилежному боці зі сторони вокзалу стояла велика кількість пасажирів на конотопську електричку, яка відправиться з платформи №2. Із боку платформи теж зібралось дуже багато пасажирів із великими сумками, "кравчучками", велосипедами тощо.

Хвилин десять ворота не відчинялися, хоча в той час жодного руху на коліях 1, 2, 3, 4 не було. Люди, у кого не витримали нерви, полізли через міст. Найміцніші залишилися. Вийшов чоловік (працівник залізниці), відчинив ворота – і потоки в дві сторони пішли на перехід. Він підганяв: "Швидше, швидше!", хоча потреби в цьому не було. Я простояв іще близько півгодини – жодного руху по станції "Ніжин" не було.

Найцікавіше те, що вкінці групи пасажирів із боку платформи було троє людей. Вони підійшли до воріт, зупинилися, не знали що їм робити. Це були іноземці. Вони не знали нашої мови й думали, що, може, пропускають тільки своїх. Перед їхнім носом чоловік зачинив ворота й пішов геть. На моє запитання "чому", він не пропустив трьох. А відповіді я не отримав".

До слова, історія горезвісного переходу через колії на залізничному вокзалі в Ніжині тягнеться вже не один рік. Після того, як наземний прохід перекрили парканом навесні 2014-го, пасажири змушені добиратися до електропоїздів через міст. Це спричинило не тільки щоденні клопоти, а й низку смертей. 

Тільки в 2014 році на території вокзалу загинуло 6 людей, із них на мосту – 2 людини. Олександр Богдан — позивач по справі залізничного мосту в Ніжині. Виступав у суді, захищаючи не лише свої інтереси, але й інтереси всієї громади та гостей нашого міста. Понад три роки він спільно з активними громадянами збирав необхідні документи, писав звернення до Президента й оббивав пороги міської ради.

Джерело: Правда Тут
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: