Завантаження ...
banner
banner

ТОВ «НіжинТеплоМережі» хочуть від ніжинців 5 мільйонів гривень

14 березня на засіданні виконавчого комітету розглядали проект рішення «Про погодження товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» розрахунку розміру втрат, що виникли протягом періоду розгляду тарифів


Якщо коротко, то ТОВ «НіжинТеплоМережі» хоче, щоб йому відшкодували витрати, які підприємство зазнало внаслідок підняття ціни на газ у листопаді в період розгляду розрахунків, встановлення та їх оприлюднення (за листопад і грудень). Ця сума складає 4 млн. 939 тис. 532 грн.

Тобто, ця сума має врахуватися під час наступного (чергового) перегляду тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води.

Звичайно, даний проект вирішення викликав жваве обговорення.

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко зауважив: «Приймаючи тариф у січні, ми пішли на непопулярний крок, затвердивши його підвищення на 26%. І ось знову маємо закласти в тариф 4 млн. грн., що створить соціальну напругу. Виявляється, що всі постанови приймаються Кабміном, але ці зміни в тарифній політиці покладаються на населення, а відповідальність несе місцева влада. Чи були намагання з боку «НіжинТеплоМереж» звернутись до відповідних органів щодо відшкодування втрат не за рахунок населення, а держбюджету?»

Представники підприємства пояснили, що оскільки вони зараз не є ліцензіатами НКРЕ, тож відшкодування з держбюджету не можливе.

Також, було запропоновано підготувати звернення до Верховної ради, щодо організації процедури компенсації втрат підприємства за рахунок держбюджету, аби не створювати напруги серед населення.

Запитали у ТОВ «НіжинТеплоМережі» і про інвестиційні кошти, які пішли невідомо куди і товариство досі не прозвітувало з цього приводу. Також, було запропоновано провести аудит підприємства за кошти громадської організації на що представники ТОВ «НіжинТеплоМережі» зреагували неоднозначно. Товариству є що приховувати?

ТОВ
Фото Viktor Padalka

А за модернізацію, чи покращення стану теплотрас, які обігрівають вулицю за рахунок коштів  населення, представники ТОВ «НіжинТеплоМережі» заявили, що просто є орендарями і, можна сказати, не збираються щось покращувати. Тільки експлуатація і ремонт за необхідності.

Члени виконавчого комітету не підтримали рішення «Про  погодження товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» розрахунку розміру втрат, що виникли протягом періоду розгляду тарифів, встановлення та їх оприлюднення» і питання про відшкодування витрат залишається відкритим.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: