Завантаження ...
banner
banner

У Ніжин прибув ще один гелікоптер Super Puma. Фото

Новий, надсучасний гелікоптер Н225 поповнив авіапарк Єдиної авіаційної системи МВС. 20 червня ще один гелікоптер Super Puma приземлився на аеродромі Ніжинського авіаційного загону. Заступник міністра внутрішніх

гелікоптер, Ніжинський авіаційний загін

Новий, надсучасний гелікоптер Н225 поповнив авіапарк Єдиної авіаційної системи МВС.

20 червня ще один гелікоптер Super Puma приземлився на аеродромі Ніжинського авіаційного загону. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров заявив, що ще один гелікоптер прилетів із Франції в Україну в рамках договору між МВС та компанією Airbus.

"В нас чергове свято, чергове отримання Н225 в рамках контракту. Це ще один зразок сучасного транспортного засобу, який буде виконувати завдання в Системі авіаційної безпеки МВС. Пілотування з Франції до України цього гелікоптера виконували наші пілоти. Це був тривалий переліт 2,5 тисяч кілометрів, суттєвий виклик і гарна перевірка навичок нашого екіпажу", - зазначив він.

Сергій Гончаров наголосив, що цей рік також відзначитися поставкою ще одного Н225. Крім того, два нові гелікоптери Н125 буде передано льотному коледжу у Кременчуці, який вже увійшов до системи МВС.

"Це буде значно якісніший рівень підготовки. У кожного випускника буде не менше 170 годин льотної підготовки",- наголосив заступник міністра.

Крім того, вже зараз три пілоти гелікоптерів, які працюють у системі авіації ДСНС, випускники зазначеного коледжу.

Очільник ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що це третій гелікоптер Н225, який поповнити авіацію рятувальників. Ті машини, які були поставлені раніше, вже виконують завдання за призначенням.

"Ці машини вже несуть бойові чергування і залучаються до виконання завдань за призначенням. Неодноразово гелікоптери залучалися для доставки оперативних груп в зону стихійного лиха в Івано-Франківську, Чернівецьку та Закарпатську області. Крім того, вони вже працювали в зоні ООС на Донбасі",- зазначив Микола Чечоткін.

Своєю чергою, командир Ніжинського авіаційного загону Іван Коробка зазначив, що до кінця року будуть готові до польотів мінімум вісім авіаційних екіпажів.

"На сьогоднішній день у якості командирів екіпажів Н225 підготовлено шість командирів. Два командира екіпажу пройшли підготовку та навчання у Франції. А зараз на базі авіаційного загону ми готуємо других пілотів. Вони вже вивчили всі теоретичні питання і зараз вже приступають до практичних відпрацювань. В подальшому підготовка спеціалістів буде проходити швидше - ми набираємо додаткових інструкторів",- зазначив Іван Коробка.

Як повідомлялося раніше, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що в 2019 році авіаційну систему МВС поповнять п’ять нових гелікоптерів. 

Гелікоптери Н225 не випадково обрали саме для потреб підрозділів МВС. Саме ця модель володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження і надійності в категорії 11-тонних двигунових машин.

Нагадаємо, МВС придбає 13 українських літаків Ан-178 для Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. Варто зазначити, що ці літаки будуть з українськими та європейськими, але без російських комплектуючих. Ці літаки будуть використовуватися ДСНС для пожежогасіння, рятувальних операцій, а також для цілей Національної гвардії, починаючи з десантування, закінчуючи перевезеннями.

гелікоптер, Ніжинський авіаційний загін

гелікоптер, Ніжинський авіаційний загін

гелікоптер, Ніжинський авіаційний загін

гелікоптер, Ніжинський авіаційний загін

гелікоптер, Ніжинський авіаційний загін

гелікоптер, Ніжинський авіаційний загін

гелікоптер, Ніжинський авіаційний загін

гелікоптер, Ніжинський авіаційний загін

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: