Завантаження ...
banner

27 нових компютерів уже закупила міськлікарня

27 нових персональних комп'ютерів в комплекті закупила міська лікарня. Про це повідомив сьогодні, 15 липня, в ході оперативної наради головний лікар Олександр Костирко. Новітні технології прибули до Ніжина ще минулого тижня. Початкова ціна

міська лікарня, комп'ютер, головний лікар

27 нових персональних комп'ютерів в комплекті закупила міська лікарня. Про це повідомив сьогодні, 15 липня, в ході оперативної наради головний лікар Олександр Костирко. Новітні технології прибули до Ніжина ще минулого тижня.

Початкова ціна, яку вказано в електронній системі публічних закупівель ProZorro – 411 600,00 грн., але остаточна вартість, згідно результатів тендеру – 356 705,57 грн.

Журналісти Мynizhyn.com поцікавились у О. Костирка, чи не забагато це – аж 27 комп'ютерів?  Головний лікар запевнив, що це навіть мало, адже комп'ютер буде індивідуальним для кожного лікаря, який працюватиме в єдиному медичному містечку, про яке зараз стільки говорять (єдине медичне містечко об'єднає в собі всі відділення міськлікарні, дитячу поліклініку та пологовий будинок).

"Один комплект на лікаря – індивідуально, як одна зубна щітка: її ж не можуть використовувати двоє людей, – аргументував головний лікар. – Лікар за монітором буде володіти інформацією про історію хвороби пацієта, матиме доступ до медичної бази. Як у терапевта незамінним є ендоскоп, так у лікаря у єдиному медичному містечку має бути персональний комп'ютер". 

Валентина Пильник 
Фото з мережі    

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: