Завантаження ...
banner

Що спричинило харчові отруєння у ніжинців?

З метою своєчасного реагування на підвищення захворюваності гострими кишковими інфекціями Ніжинським міськрайонним відділом проводиться щотижневий моніторинг кількості захворілих в м. Ніжин та Ніжинському районі

кишкові інфекції, лабораторія, продукти, отруєння

З метою своєчасного реагування на підвищення захворюваності гострими кишковими інфекціями Ніжинським міськрайонним відділом проводиться щотижневий моніторинг  кількості захворілих в м. Ніжин та Ніжинському районі.

За період з 19 липня по 25 липня 2019 року в лікувально-профілактичні заклади Ніжина за медичною допомогою звернулось 7 хворих на гострі кишкові інфекції, серед них 1 дитина.

По Ніжинському району зареєстрований 1 випадок захворювання на ГКІ у дорослого.

Фахівцями Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України», в межах повноважень, проведено комплекс протиепідемічних та дезінфекційних заходів  у вогнищах кишкових інфекцій, взято на дослідження за санітарно-мікробіологічними показниками 4 проби харчових продуктів та 1 проба води з трубчастого колодязя. Всього у вогнищах інфекції виявлено 8 контактних, із них 1 особа підлягала та обстежена лабораторно на носійство кишкової групи інфекції.

Під час проведення епідеміологічного розслідування встановлені фактори, що ймовірно сприяли захворюванням на ГКІ : у 4 випадках – м’ясні продукти, 1– яйце, 1 – молочні продукти, 1– овочі та 1– риба.

Основними умовами, що сприяли захворюванню на кишкові інфекції стали порушення санітарно-гігієнічних правил при зберіганні та приготуванні харчових продуктів, нехтування правилами особистої гігієни.

mynizhyn.com за інформацією від Ніжинського міськрайонного відділу ДУ "Чернігівській обласний лабораторний центр МОЗ України"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: