Завантаження ...
banner
banner

Чим цього місяця найчастіше труїлися ніжинці та мешканці району?

З метою своєчасного реагування на підвищення захворюваності гострими кишковими інфекціями Ніжинським міськрайонним відділом проводиться щотижневий моніторинг кількості захворілих в Ніжині та Ніжинському районі

інфекції, отруєння

З метою своєчасного реагування на підвищення захворюваності гострими кишковими інфекціями Ніжинським міськрайонним відділом проводиться щотижневий моніторинг  кількості захворілих в Ніжині та Ніжинському районі.

Mynizhyn.com пропонує ознайомитись з результатами моніторингу за два тижні.

За період з 2 серпня по 15 серпня в лікувально-профілактичні заклади міста Ніжин за медичною допомогою звернулось 17 хворих на гострі кишкові інфекції, серед них 5 дітей.

По Ніжинському району зареєстровано 3 випадки захворювання на ГКІ, всі діти.

Фахівцями Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України», в межах повноважень, проведено комплекс протиепідемічних та дезінфекційних заходів  у вогнищах кишкових інфекцій, взято на дослідження за мікробіологічними показниками 9 проб харчових продуктів. Всього у вогнищах інфекції виявлено 21 контактних, із них 3 особи підлягали та обстежені лабораторно на носійство кишкової групи інфекції.  

Під час проведення епідеміологічного розслідування встановлені фактори, що ймовірно сприяли захворюванням на ГКІ : у 5 випадках – м’ясні продукти, 2 – яйце, 1 – кондитерські вироби, 4 – молочні продукти, 8 – інші продукти (овочі та фрукти).

Основними умовами, що сприяли захворюванню на кишкові інфекції стали порушення санітарно-гігієнічних правил при зберіганні та приготуванні харчових продуктів, нехтування правилами особистої гігієни.

mynizhyn.com за інформацією Ніжинського міськрайонного відділу ДУ "Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: