Завантаження ...
banner
banner

ТОВ "НіжинТеплоМережі": проблеми з опаленням можуть бути у всіх?

Перші осінні дні ще радують теплом, але осінь є осінь: попереду дощі, опале листя та похолодання. А там і перші заморозки… І ніжинці шукатимуть порятунок від холоду в теплих домівках. Теплих? А це за умови, що ТОВ "НіжинТеплоМережі"

ТОВ

Перші осінні дні ще радують теплом, але осінь є осінь: попереду дощі, опале листя та похолодання. А там і перші заморозки… І ніжинці шукатимуть порятунок від холоду в теплих домівках. Теплих? А це за умови, що ТОВ "НіжинТеплоМережі" буде спроможне надавати місту послуги теплопостачання. На сьогоднішній день ситуація непроста, існує загроза того, що опалювальний сезон в Ніжині вчасно розпочато не буде.

3 вересня на розширеній оперативній нараді заступник міського голови Г. Олійник повідомив, що вчора на  робочій нараді в Департаменті ЖКГ та ПЕК Чернігівської ОДА обговорили роботу двох підприємств області: ПАТ «ЧернігівОблЕнерго» і ТОВ «НіжинТеплоМережі»: чи спроможні вони через якихось півтора місяці розпочати опалювальний період.

Справа в тому, що ТОВ «НіжинТеплоМережі» не має номінації на постачання газу. Зате має борг перед НАК «Нафтогаз України» у сумі 59 млн. грн. Таким чином, на підприємстві існує дебіторська заборгованість за попередні роки, крім того, чималу суму заборгувало населення за отримані і несплачені послуги.

Читайте також "Підприємство-боржник просить ніжинців сплачувати авансові платежі"

Щоб отримати номінацію на постачання газу, ТОВ має сплатити 90%. На сьогоднішній день сплачено 88,8%. Для отримання номінації не вистачає 6,8 млн. грн.

До початку опалювального періоду чекати недовго. Заступник міського голови Г. Олійник підкреслив, що за цей час потрібно сплатити борг за тепло тим, у кого він є, а також керівникам усіх підприємств завчасно підготувати все необхідне до початку опалювального сезону (паспорти та мережі).

Міський голова А. Лінник також акцентував звернув увагу на тому, що борги населення за послуги теплопостачання – значні, й ТОВ ризикує не отримати газ вчасно. "Це питання буде стосуватися всіх, заборгувала частина людей, а проблеми будуть у всіх, і в бюджетних установах, які підключені до центральної системи опалення, також", – наголосив очільник міста.

Також повідомляємо, що 12 вересня до Ніжина прибуде комісія департаменту ЖКГ та ПЕК з метою перевірки стану готовності підприємств міста до опалювального сезону.

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: