Завантаження ...
banner

Барви осені, або Чому озеро в Графському парку стало рожевим?

Ніжинці помітили, що вода в озері, яке знаходиться на території Графському парку, суттєво змінила своє забарвлення: вона набула рожевого кольору. Повідомляє сайт mynizhyn.com. Місцеві жителі не знають, що стало цьому причиною

Графський парк, озеро

Ніжинці помітили, що вода в озері, яке знаходиться на території Графському парку, суттєво змінила своє забарвлення: вона набула рожевого кольору. Повідомляє сайт mynizhyn.com. 

Місцеві жителі не знають, що стало цьому причиною і непокояться, чи  немає в цьому явищі екологічної загрози. Пояснення ситуації журналісти сайту mynizhyn.com шукали у керівника управління Держпродспоживслужби Віктора Рафальського.

Віктор Степанович зазначив, що на сьогоднішній день до управління не надходило жодного офіційного звернення з приводу зміни плеса у ніжинській водоймі. Тож і приводів створювати комісію і проводити обстеження, виходить, немає.

"Якщо таке звернення надійде, ми комісійно, з рядом фахівців проведемо обстеження, – зазначив В. Рафальский. – Ситуація не нова, ніжинці, які живуть поруч із Графським парком, розповідають, що озеро забарвлюється в рожевий колір практично щоосені.

Минулого року з цього ж приводу водойму було обстежено комісійно, в результаті чого встановили причину: цвітуть водорості і забарвлюють воду. Це природнє явище і воно не несе екологічної загрози".

Яка ситуація в цьому році – покищо незрозуміло. Аби підтвердити, чи спростувати, що це в результаті цвітіння – треба дослідити.

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: