Завантаження ...
banner
banner

Прилуцька та Ніжинська ялинки — у ЗD форматі

По всіх районах області головну ялинку відкрили традиційно, 19 грудня, на Святого Миколая. У Прилуках і Ніжині цьогоріч ілюмінація на головній ялинці у 3D форматі. Це піксельне освітлення. За допомогою спеціальної

ялинка, ЗD, ілюмінація

По всіх районах області головну ялинку відкрили традиційно, 19 грудня, на Святого Миколая. У Прилуках і Ніжині цьогоріч ілюмінація на головній ялинці у 3D форматі.

Читайте також: У Ніжині засяяла ялинка: як відкривали новорічну красуню. Фото і відео

Це піксельне освітлення. За допомогою спеціальної програми можна управляти кожним елементом, пікселем на ялинці. Дозволяє створювати анімовані малюнки, динамічні ефекти, можна запускати бігунок з привітаннями.

* * *

ялинка, ЗD, ілюмінація

У Прилуках працювали дві локації для дітей. Біля ялинки і біля фонтану. Дитяча програма, аніматори. Завершив свято концерт.

— У п’ятницю, 13-го, почали встановлювати головну ялинку міста, в центрі. У понеділок вже була готова, чекала на відкриття, — каже Олег Созінов, начальник управління житлово-комунального господарства Прилуцької міськради. — Ялинка у нас своя, кожного року встановлюємо. А от на ілюмінацію у цьому році бюджет міста не витратив ні копійки. Бо з’явився спонсор. В місті будується гіпермаркет «Епіцентр». Саме вони стали ініціаторами оплатити витрати. Скільки обійшлося, не знаю.

ялинка, ЗD, ілюмінація

ялинка, ЗD, ілюмінація

* * *

— Про 3D ілюмінацію мріяли ще з минулого року, — каже Тетяна Бассак, начальник управління культури і туризму Ніжинської міськради. — Це ідея нашого голови Анатолія Лінника. Але грошей у бюджеті тоді не вистачило. У цьому році, під час традиційного Покровського ярмарку, підприємці платили внески за торгові місця. Ці кошти додали до грошей, виділених на ілюмінацію, і все-таки замовили її. 17 грудня почали встановлювати ялинку. 18-го приїздила фірма, вдягла її в яскравий «одяг».

ялинка, ЗD, ілюмінація

4D програм, які будуть мерехтіти різними кольорами.

За матеріалами Вікторії Товстоног, «ВісникЧ» №51 (1753) від 19 грудня 2019
gorod.cn.ua 
Фото з Facebook
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: