Завантаження ...
banner
banner

Серед загиблих в авіакатастрофі в Ірані – старший бортпровідник родом з Чернігівщини

Серед членів екіпажу, що загинули внаслідок авіакатастрофи літака МАУ під Тегераном 8 січня, був старший бортпровідник Ігор Матьков. Повідомляє suspilne.media. Його дані є в оприлюдненому списку

авіакатастрофа, Ігор Матьков, загиблі

Серед членів екіпажу, що загинули внаслідок авіакатастрофи літака МАУ під Тегераном 8 січня, був старший бортпровідник Ігор Матьков. Повідомляє suspilne.media.
 
Його дані є в оприлюдненому списку загиблих в авіакатастрофі громадян України.

Читайте також: В Ірані розбився літак МАУ: всі пасажири загинули
 
Ігор Матьков родом з Козельця, йому було 34 роки. Інформацію Суспільному підтвердила спеціаліст зі зв’язків з громадськістю Козелецької ОТГ Ірина Санченко. За її словами, нині батьки загиблого бортпровідника у Борисполі.

"Я буду вранці, мамо" - Батьки загиблого бортпровідника МАУ розповіли про останню розмову з сином. Відео 24 каналу:
 

 
Нагадаємо, аварія українського літака в небі над Тегераном сталася близько 5 ранку.
 
У Раді Нацбезпеки та оборони підтвердили, що на борту рейсу Тегеран-Київ, перебувало 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.
 
Авіакомпанія МАУ заявила, що Boeing-737 розбився внаслідок аварії двигуна через технічні причини. Однак на брифінгу МАУ заявили, що Boeing-737 був новим, зауважень до його технічної частини не було і він проходив перевірку 6 січня. Технічний директор МАУ Олександр Шапієв наголосив, що літак 2016 року випуску, отриманий безпосередньо з заводу Boeing, до цього ніде не експлуатувався. Зауважень до технічної частини не було. Останню перевірку літак проходив 6 січня 2020. Екіпаж також не жалівся на жодні несправності.
 
У компанії також підтвердили загибель усіх пасажирів і підкреслили, що на літаку був один з найкращих і найпрофесійніших екіпажів, тому людська помилка виключена.
 
Міністерство закордонних справ заявлило, що більшість загиблих у катастрофі — іранці і підтвердило інформацію про 11 загиблих українців. За інформацією МЗС, наразі відомо про 82-х загиблих громадян Ірану, 63-х — Канади, 11-х — України, 10-х — Швеції, 3-х — Німеччини і 3-х — Британії. Голова Тегеранського центру з надзвичайних ситуацій каже, що тіла загиблих в авіакатастрофі спотворені і їх важко ідентифікувати.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: