Завантаження ...
banner
banner

Хто з обдарованої ніжинської молоді отримав стипендії?

Сьогодні, 23 січня, на черговому засіданні виконавччого комітету розглянули і прийняли рішення "Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю міста

стипендії, молодь

Сьогодні, 23 січня, на черговому засіданні виконавччого комітету розглянули і прийняли рішення "Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та  студентською молоддю міста на I півріччя 2020 року".

Повідомляє mynizhyn.com.

Згідно з рішенням стипендію призначили 6 студентам і 2 учням.  Фінансувати виплату стипендій будуть з міської Програми виплати стипендій обдарованій учнівській та студентській  молоді міста на 2020 рік. Студенти отримуватимуть 6 місяців по 1200 грн, а учні - 950 грн. Загалом стипендій виплатять на суму 54 тис. 600 грн.

Тож, серед студентів стипендію отримають:

1. Шейко Олеся Володимирівна, студентка  IІІ-го курсу факультету психології та соціальної роботи спеціальності 231  Соціальна робота Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. За весь період навчання вона виявила сумлінність, працьовитість, зібраність, самостійність, відповідальність, наполегливість. Має стійкий пізнавальний інтерес та здібності до наукової діяльності. Шейко О.В. займається проблемою розвитку інклюзивної освіти в Україні та досліджувала соціальні аспекти життєвої ситуації людей похилого віку. 

Брала участь у ІІІ Міжнародній  науково-практичній  конференції  «Студентський науковий вимір соціально-педагогічних проблем сьогодення». У складі інноваційного форум-театру відвідувала Прилуцьку виховну колонію для неповнолітніх з метою здійснення просвітницької та психокорекційної роботи. Шейко О.В є лідером волонтерської групи «Час для нас». 

стипендії, молодь

Протягом року брала участь в організації та проведенні різноманітних акцій, заходів: Форуму молодіжних ініціатив «Культиватора Ідей», Першого волонтерського форуму молоді, активна учасниця та організатор заходів, анімаційних програм до Першого дзвоника, фестивалю Ніжинського огірка, заходів до дня Святого Миколая, Нового року, Дня міста, Дня захисту дітей для дітей з інвалідністю, з багатодітних сімей та сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах,  зборі подарунків для дітей соціальних закладів міста, щомісяця разом із волонтерською групою відвідувала дітей Ніжинського будинку-інтернату для дітей з інвалідністю, Центру соціально-психологічної реабілітації, Інклюзивно-ресурсного центру, Територіального центру соціального обслуговування м. Ніжин  тощо. Шейко О.В. є старостою студентської групи, відповідально ставиться до виконання своїх обов’язків. Прагне до саморозвитку, ерудована, комунікативна.

2. Ткаченко Дар’я Юріївна, студентка IV курсу, спеціалізації Лікувальна справа Ніжинського медичного коледжу Чернігівської обласної ради. Дар’я виконує обов’язки секретаря студради. Постійно проводить роботу зі студентами коледжу щодо активізації участі студентів у позааудиторній роботі. Є ідейним натхненником та активним організатором багатьох культурно-масових заходів. 

стипендії, молодь

Є депутатом Молодіжної ради Ніжинської міської ОТГ, брала активну участь у житті громади міста, а саме: у Всеукраїнському проєкті «11 кроків до майбутнього з успішними українцями»; в марафоні-грі «Світ громад»; у флешмобі «Щасти на ЗНО» від освітнього проєкту «Вікривай Україну»; Всеукраїнський проєкт «Будуємо Україну разом» (волонтер); у фестивалі близнюків «Віддзеркалення»; у спортивно-розважальному заході «Рух заради здоров’я» серед молоді міста; у навчальному тренінгу «Участь молоді. Інструменти співпраці молоді та влади»; контролювала тиск ніжинців під час ювілейного велопробігу; була локальним менеджером у півфіналі фестивалю Освітніх Інновацій «Освітній Хайп» від фундації соціальних іновацій «З країни в Україну»; в експрес-курсі «Прорив до успіху» від Всеукраїнського проєкту «Країна Мрій»; у тренінгу «Співпраця з владою та ЗМІ»; у першому волонтерському форумі молоді міста Ніжина та Ніжинського району; була активним організатором благодійних акцій зі збору коштів для лікування Нікіти Постнікова, збору пластикових кришок для виготовлення протезів, збору використаних джерел живлення тощо. Ткаченко Д.Ю. проявляє великий інтерес до вивчення медицини. Наполеглива, працелюбна, організована, відповідальна.

3. Мороз Михайло Станіславович, студент ІІІ курсу відділення технічно-енергетичних систем та засобів автоматизації спеціальності 208 «Агроінженерія» ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж». За час навчання зарекомендував себе дисциплінованим та старанним, рівень його знань оцінюється на «відмінно» і «добре». Очолює студентську раду Коледжу, представляє Чернігівську область в Українській асоціації студентів. Мороз Михайло брав активну участь у роботі другої генеральної асамблеї Української асоціації студентів; І волонтерського форуму молоді м. Ніжина та Ніжинського району; тренінгу «Activ Citizens», формуму молодіжних ініціатив «Культиватор Ідей», інтерактивного заняття з медіа-грамотності. Є членом та постійним учасником «Школи молодого лідера» (м. Київ). 


стипендії, молодь


Активно займається волонтерською діяльністю в Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Чернігівської обласної ради. Цілеспрямований, відповідальний, врівноважений, доброзичливий, чесний, самостійний в судженнях, поважає інших і вимагає поваги до себе, має почуття власної гідності та організаторські здібності. 

4. Муравко Юлія  Григорівна, студентка ІV курсу спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» (народний спів) КВНЗ «Ніжинський коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради. Відмінник навчання 2017-2019 навчальних років, староста групи. Має високі вокальні професійні здібності. З 2016 року є незмінною солісткою молодіжного фольклорно-сценічного гурту коледжу «Народна криниця» та фольклорного гурту «Осоння». Активна учасниця міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів і фестивалів. 


стипендії, молодь


Зокрема протягом 2019 року брала участь у: Міжнародному вокально-хоровому конкурсі «Талисман удачи» (І місце у номінації «Народний вокал», Білорусія); Міжнародному конкурсі «Цвіт папороті» (Білорусія); Міжнародній виставці «На перехресті культур» (м.Лодзь, Польща); щорічна участь у концертних програмах міста до Дня огірка, Покровського ярмарку, Дня визволення Ніжина від німецько-фашистських загарбників та ін. Юлія має великий потяг до знань, впевнено йде до своєї мети.

5. Сердюк Владислава Віталіївна, студентка  I курсу факультету агротехнологій та економіки спеціальності 073 «Менеджмент» ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут». Має відмінні успіхи в навчанні, займається науковою роботою. Брала участь у ІІ етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та у ІІ етапі Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка (м. Чернігів). 


стипендії, молодь

Вона є членом Студентської ради інституту. Волонтер комунального закладу «Ніжинський міський молодіжний центр», член ГО «Лабораторія Ініціативної Молоді» та Молодіжної ради Ніжинської міської ОТГ. Постійний активний учасник молодіжних заходів на рівні міста, останні серед яких тренінг «Антикорупційні механізми для ОТГ» та Саміт проактивних «Б.У.М. – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй». Ерудована, цілеспрямована, амбітна, має почуття самокритики. Усі поставлені завдання виконує ретельно, вчасно і сумлінно.

6. Марковський Юрій Ігорович, учень ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської  області», спеціальність «Монтажник санітарно – технічних систем та устаткування, електрогазозварник». У листопаді 2019 р. став переможцем І етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine 2019» з компетенції «Зварювальні роботи». 


стипендії, молодь

У квітні – травні 2020 року  буде представляти Чернігівську область на фінальному етапі конкурсу «WorldSkills Ukraine 2019» у м. Києві. Наразі Юрій активно готується до цього конкурсу: відпрацьовує практичні вміння і навички, а також відвідував виставку «Промфорум», на якій було представлено найефективніші технології зварювального виробництва, та фірму «Fronius-Україна». Бере активну участь у громадському  житті ліцею.В позаурочний час відвідує секцію «Художнє зварювання».


З учнівської молоді:

1. Мартиненко Вадим Володимирович, учень 10 класу Ніжинської гімназії № 3. Навчається на відмінно, має високі досягнення в навчанні. Упродовж  навчання в старших класах учень успішно виступав на міських олімпіадах з української мови, хімії, біології, математики, посідав призові місця. МАН – важлива складова успішних досягнень нашого учня. Знаковою є перемога в 2018-2019 навчальному році на міському етапі захисту наукових робіт та диплом ІІІ ступеня обласного етапу МАН. Шахи – є невід’ємною частиною насиченого життя Вадима. Змалечку грає в шахи. Яскравою була перемога у відкритому чемпіонаті Чернігівської області з активних шахів серед юнаків до 16 років. Він закінчив музичну школу по класу духових інструментів і є випускником оркестрового відділу. Вадим є лідером екологічних агітбригад та конференцій, національно-патріотичних заходів. Працелюбний, відповідальний, поважає дорослих, підтримує дружні стосунки з однокласниками, користується повагою та авторитетом як серед учнів, так і педагогів. 

2. Аверьянов Вадим Ігорович, вихованець КДЮСШ НМО ФСТ «Спартак» з 2008 року, навчається у гімназії № 3. За період 2019 року має такі спортивні досягнення: ІІ призер Чемпіонату України з бойового самбо серед юнаків старшого віку + 82 кг, м.Київ; чемпіон Європи з бойового самбо серед юнаків старшого віку + 82 кг, м. Жешов (Польща); ІІ призер Кубку України з бойового самбо серед юнаків старшого віку + 82 кг, м.Київ. Наказом Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА № 130 від 01.11.2019 присвоєно кандидата  у майстри спорту України.

Наталія Нікітіна
Фото з Facebook
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: