Завантаження ...
banner
banner

Головні актори фільму «Крути 1918» відвідали Ніжин. Фото

За підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації сьогодні у Ніжинському державному університеті відбувся показ українського історичного

актори, фільм, Крути, НДУ

За підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації 29 січня у Ніжинському державному університеті відбувся показ українського історичного фільму режисера Олексія Шапарєва «Крути 1918». Це стрічка про реальну історію бою на залізничній станції Крути взимку 1918-го року.

До 102-ї річниці бою під Крутами головні актори кінострічки Євген Ламах та Андрій Федінчик, які виконали ролі братів Савицьких, презентували фільм студентству Ніжина. 


актори, фільм, Крути, НДУ

Читайте також: 102-річниця бою під Крутами: ніжинці вшанували пам'ять героїв. Фото

В актовій залі Гоголівського вишу зібралися студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Ніжинського агротехнічного інституту та Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької.

До усіх присутніх звернувся ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко. Він відзначив, що для українців сьогоднішня дата особлива, а бій під Крутами – це та подія, яка кожного з нас не залишає байдужим. Тому саме сьогодні в університеті проходить показ дуже гарного фільму, який кожного змушує замислюватися над нашим минулим та думати про майбутнє.

Актори наголосили, що історія більш ніж 100-річної давнини тісно перегукується із сучасними подіями – Майданом та війною на Сході. Студенти мали можливість поспілкуватися з улюбленими акторами, а вже після цього перейшли безпосередньо до перегляду кінофільму. 

Показ таких стрічок дуже важливий для сучасної молоді, адже наштовхує на роздуми про боротьбу за незалежність нашої Батьківщини та розбудову її майбутнього.

Джерело: ndu.edu.ua 

актори, фільм, Крути, НДУ

актори, фільм, Крути, НДУ

актори, фільм, Крути, НДУ

актори, фільм, Крути, НДУ

актори, фільм, Крути, НДУ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: