Завантаження ...
banner
banner

Яка нова проблема з церквою Іоана Богослова?

На розширеній міжвідомчій нараді, 3 лютого, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко підняв питання про пожежну безпеку у церкві Іоана Богослова, архітектурній пам'ятці всеуураїнського значення У храмі Іоанна Богослова проходить поточний ремонт


На розширеній міжвідомчій нараді, 3 лютого, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко підняв питання про пожежну безпеку у церкві Іоана Богослова, архітектурній пам'ятці всеукраїнського значення, що знаходиться на вулиці Гоголівській. 

Раніше ми писали:  
У храмі Іоанна Богослова проходить поточний ремонт

Для опалення церкви використовують старовинну піч, з димаря постійно йде дим. Димар встановили без жодних дозвільних документів. У міськраді турбуються, чи безпечно використання цього засобу опалення і чи є відповідні документи і дозволи. Також Ігор Алєксєєнко зазначив, що міськрада неодноразово зверталася до пожежно-рятувальної служби з проханням обстежити церкву і зробити відповідні висновки, надати, чи не надати дозвіл тощо.

Споруда 100 років стояла законсервована, стільки ж відповідно не використовувалась і піч. І невідомо, чи є загроза винекнення пожежі.

Представник пожежно-рятувальної служби відповів: "Дозвіл на використання печей ми не даємо. Документацію ми також можемо лише вимагати... Перевірка цього об'єкту запланована на перші числа лютого. Просто так на об'єкт ми зайти не можемо. Ми можемо бути лише у складі комісії, або коли планована перевірка. Також ми можемо здійснити позапланову перевірку, коли власники об'єкта самостійно звертаються з такою вимогою".

Міський голова Анатолій Лінник закликав пожежо-рятувальну службу вжити максимальних заходів, щоб провести перевірку даної пам'ятки архітектури.

Наталія Нікітіна
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: