Завантаження ...
banner

У Ніжині жінка двічі не забрала прийомну дитину з санаторію

Сьогодні, 27 лютого, на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про виведення прийомної дитини з прийомної сім'ї". Начальниця служби у справах дітей розповіла про

прийомна сім'я, хлопчик, мати, виплати, безвідповідальність

Сьогодні, 27 лютого, на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про виведення прийомної дитини з прийомної сім'ї". 

Начальниця служби у справах дітей Наталія Рацин розповіла про те, що дана прийомна сім'я вже другий раз взяла прийомну дитину і другий раз склалася неприємна ситуація. Прийомна мати не виконувала свої обов'язки і не співпрацювала з відповідними службами.

"Вчора мені о 21.00 з Центру соціальної служби сім'ї, дітей та молоді зателефонували і сказали, що до спеціаліста центру надійшов дзвінок від прийомної матері, яка сказала, що дитина не вдома і десь гуляє. Я перетелефонувала матері і отримала відповідь, що все нормально і дитина вдома. Свій телефонний дзвінок до центру жінка пояснила тим, що сплутала номер. Тобто ситуація була геть незрозумілою і неадекватною", - розповіла Наталія Борисівна. 

Перед цим на початку лютого хлопчик оздоровлювався в дитячому санаторії "Пролісок". Коли закінчилась зміна і майже весь персонал закладу роз'їжджався додому, мати не забрала прийомну дитину і не відповідала на дзвінки, а потім взагалі виключила телефон. Дитину до Ніжина привезли вихователі санаторію. 

У вересні була подібна ситуація, ця мати також не приїхала забрати прийомну дитину. Тоді працівники санаторію привезли хлопчика прямо додому. Був скандал.

Як розповіла Наталія Рацин, хлопчика дуже шкода - він у свої 14 років не має ні телефона, ні особистого простору. Мати не співпрацювала зі службою у справах дітей, а більше підтримувала зв'язок з управлінням праці, бо там давали виплати. Тобто жінку очевидно цікавила не дитина, а виплати.

Зараз 14-річного хлопчика сироту вилучають з цієї прийомної сім'ї і направлять до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Хлопчику будуть підшукувати нову родину.

Жінка хотіла розірвати договір за згодою сторін, але служба у справах дітей вирішила розірвати договір односторонньо. Якщо б договір з цією сім'єю розірвали за згодою сторін, то через деякий час вони б взяли ще одну прийомну дитину. 

Цій прийомній родині вже не дозволять брати дітей.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: