Завантаження ...
banner
banner

На дві ніжинські школи чекає перейменування

Ніжинські ЗОШ №6 та №5 перейменують. Про це стало відомо з розміщеного на Офіційному порталі міста проекту рішення "Про перейменування закладів загальної середньої освіти міста. Згідно з ним, виникає необхідність

школи, перейменування, гімназії

Ніжинські ЗОШ №6 та №5 перейменують. Про це стало відомо з розміщеного на Офіційному порталі міста проекту рішення "Про перейменування закладів загальної середньої освіти міста.

Згідно з ним, виникає необхідність приведення у відповідність до вимог ст. 25 Закону України «Про освіту» типів та найменувань закладів загальної середньої освіти та затвердження їх статутів, враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради тощо, міська рада після підтримки такого рішення депутатами має перейменувати загальноосвітні школи Ніжина, повідомляє Нежатин.

Типи та найменування закладів загальної середньої освіти міста зміняться, але при цьому організаційно-правові форми юридичної особи залишаться без змін. Також будуть затверджені статути новоутворених закладів, а їхні керівники повинні будуть здійснити усі необхідні заходи для того, аби реалізувати дане рішення відповідно до чинного законодавства.

Відтак  школи стануть гімназіями та ліцеями. Зокрема Ніжинські ЗОШ І-ІІІ №6 та ЗОШ І-ІІІ №5 отримають назву – гімназія зі структурним підрозділом початкова школа – заклад освіти І ступеня.

Довідково: гімназія – це заклад середньої освіти II ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує базову середню освіту, а ліцей – це заклад середньої освіти III ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує профільну середню освіту.

Прийняття рішення не потребує додаткових фінансових витрат.

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: