Завантаження ...
banner

Як вирішити складну фінансову ситуацію на ДП "Ніжинрайагролісництво"?

Відбулася зустріч голови обласної ради Ігоря Вдовенка з представниками колективу Ніжинського районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Ніжинрайагролісництво» та заступником начальника відділення

«Ніжинрайагролісництво», конфлікт, борги, трудовий колектив

Відбулася зустріч голови обласної ради Ігоря Вдовенка з представниками колективу Ніжинського районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Ніжинрайагролісництво» та заступником начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області Мариною Максименко, повідомляє monitor.cn.ua.

Центральною темою обговорення став пошук реальних шляхів для якнайшвидшого вирішення колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками згаданого вище підприємства та адміністрацією комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради, зареєстрованого Національною службою посередництва і примирення у січні цього року.

Як відомо, на підприємстві виникла дуже складна і напружена ситуація через існування значної заборгованості із заробітної плати, що на сьогодні складає більше 2 млн грн. Ускладнює діяльність ДП «Ніжинрайагролісництво» і тривала відсутність керівника та значні борги за комунальні послуги, накладені на підприємство штрафи, гостра нестача палива для забезпечення виїзду працівників тощо. На майно і рахунки підприємства через борги накладено арешт.

За словами працівників дочірнього підприємства, окрім фінансових проблем виникають суттєві складнощі з забезпеченням належної охорони лісових насаджень та протидії незаконним рубкам, що в свою чергу спричиняє додаткові збитки.

Як зазначив Ігор Вдовенко, наразі першочерговим завданням є виділення коштів для повного погашення заборгованості з виплати заробітної плати для працівників та відновлення стабільної роботи ДП «Ніжинрайагролісництво». З цією метою тривають консультації щодо пошуку відповідних юридичних і фінансових механізмів, аби забезпечити найбільш оптимальне вирішення цієї критичної ситуації в інтересах трудового колективу.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: