Завантаження ...
banner
banner

Придбання та утримання соціального таксі – дорого для Ніжина?

Чи потрібна Ніжину послуга соціального таксі? Так, адже в нашому місті живуть близько 200 осіб, яким важко пересуватися самостійно. Це питання уже підіймали на засіданні депутатської комісії і вчора, на засіданні сесії, в розділі "Різне"

соціальне таксі, фінансування

Чи потрібна Ніжину послуга соціального таксі? Так, адже в нашому місті живуть близько 200 осіб, яким важко пересуватися самостійно. Це питання уже підіймали на засіданні депутатської комісії і вчора, на засіданні сесії, в розділі "Різне" повернулися знову.


Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко повідомив, що уже проведено обчислення, скільки буде коштувати утримання соціального таксі з міського бюджету.

"Річна потреба становить близько 500 тисяч грн., включаючи 200 тисяч на закупівлю авто, – повідомив І. Алєксєєнко. – Очевидно, що за 200 тис не можна придбати авто з кузовом типу "седан", це може бути "мінівен" чи бус. Сума 
близько 300 тисяч включає в себе уримання авто, заробітна плата працівникам, техогляд і паливно-мастивні матеріали".

"Сума виходить значна", – зазначили присутні. Було висловлено пропозицію надати доручення міському транспортному відділу вивчити, які в Ніжині є приватні авто, що працюють на замовлення (тобто проплата буде надходити з міського бюджету, а виконуватиме послуги такого таксі певна служба).

"У великих містах, де міський бюджет врази більший за ніжинський, послуга соціального таксі покладається виключно на цей бюджет. П
оки що немає державної програми, яка б забезпечила соціальне таксі навіть при частковому фінансуванні. Є постанова Кабміну про створення мобільних блигад на базі соціальних служб, тут передбачено таке авто, але його придбання і утримання покладається на міський бюджет", – підсумував І. Алєксєєнко.

Тож питання залишається відкритим...

Валентина Пильник
Фото з мережі 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: