Завантаження ...
banner
banner

Епідемпоріг захворюваності на грип на Ніжинщині не перевищено

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року. Про це повідомляє ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»

Епідемпоріг, Ніжинщина, грип

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року. Про це повідомляє ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

За 12 тиждень 2020 року в області захворіло 5635 осіб, з них 2760 дітей, рівень захворюваності нижче епідпорогу на 27,1%. Госпіталізовано 165 осіб, з них 137 дітей (61,8%). По м. Чернігову захворіло 1844 особи, з них дітей – 924, рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 32,9%.

Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано у Бобровицькому, Ічнянському, Новгород-Сіверському, Носівському, Ріпкинському, Семенівському, Талалаївському районах та м. Прилуки. З початку епідсезону вірусологічною лабораторією методом ПЛР досліджено 4 зразків біологічного матеріалу, отримано 3 позитивні результати – виділено фрагменти РНК вірусу грипу типу А(Н1pdm 09).

З початку епідсезону зареєстровано 2 летальні випадки від грипу (Варвинський та Ніжинський райони).

З початку епідсезону вакциновано 8923 особи, в т.ч. 1822 дітей віком до 6 років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: