Завантаження ...
banner
banner

Продовольчий ринок у Ніжині буде працювати?

Учора, 25 березня, Уряд вніс зміни до деяких своїх постанов щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. Внесені зміни дозволять проводити певні види діяльності в умовах

уряд, зміни, ринок, санітарні вимоги, перевезення

Учора, 25 березня, Уряд вніс зміни до деяких своїх постанов щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. Внесені зміни дозволять проводити певні види діяльності в умовах карантину.

Про це в Фейсбук повідомляє міський голова
Анатолій Лінник:

Відповідно до урядової постанови № 239, дозволено:

- Діяльність закладів громадського харчування щодо адресної доставки замовлень;

- Торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку;

- Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

- Перевезення легковими автомобілями;

- Перевезення службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції;

- Перевезення у трамваях, тролейбусах, автобусах, маршрутних таксі дозволяється кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах.

Уся вище вказана діяльність повинна вестись з обов’язковим дотриманням правил безпеки та відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, а також мають використовуватись засоби індивідуального захисту.

Залишається на час карантину заборона відвідування закладів освіти її здобувачами, діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Крім того, до 24 квітня заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні; пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

На засіданні штабу з техногенно-екологічної безпеки на надзвичайних ситуацій наголосили на тому, що продовольчі ринки зможуть працювати, але з жорстким та чітким дотриманням необхідних санітарних вимог.

Пасажирські перевезення в Ніжині поки що не будуть поновлювати. Із цим згодні й самі перевізники. Адже слід вжити всіх можливих заходів задля недопущення поширення коронавірусу на території нашого міста.

Фото nizhynnews
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: