Завантаження ...
banner
banner

Чому ніжинці на вулиці мають ходити з паспортом?

Пояснення щодо нових карантинних заходів сьогодні, 6 квітня, на розширеній оперативній нараді надала начальниця Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. Повідомляє mynizhyn.com. Нові обмеження почали діяти

карантин, обмеження, поліція, паспорт

Пояснення щодо нових карантинних заходів сьогодні, 6 квітня, на розширеній оперативній нараді надала начальниця Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. Повідомляє mynizhyn.com.

Нові обмеження почали діяти від сьогоднішньо дня. У Ніжині заборонено перебувати у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора. Але дуже багато питань викликає визначення того, що є громадським місцем. Інна Іванівна розповіла, що в українському законодавстві лише в одному законі офіційно визначене дане поняття. Це закон "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення". Згідно з цим законом громадське місце - це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони. 

Читайте також: 
Роз’яснення щодо нових обмежувальних заходів на період карантину

"Таке визначення дуже неконкретне, ми звикли вважати, що громадське місце - це будь-яке місце, де перебуває значна кількість людей в тому числі вулиці, площі, сквери тощо. Кабмін надав пояснення і наголосив на тому, що перелік громадських місць може бути розширеним за рішенням міської влади. Ми будемо чекати роз'яснень від керівництва Нацполіції, а також органів влади", - зазначила Інна Музиченко.

Покищо у Ніжині поліція буде профілактувати появу громадян у тих місцях, де людей збирається найбільше.

Заборонено також переміщення групою більше 2-х осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей.

Неповнолітні особи до 14 років не можуть перебувати у громадських місцях без супроводу дорослих. З цього виникає і інша вимога - при собі мати документи. Поліція закликає не поширювати паніку у зв'язку з такою вимогою. Це не комендантська година, це паспортний режим.

Навіщо ж всім ніжинцям носити з собою паспорт?

У Ніжині є перелік осіб, які підлягають самоізоляції і обсервації. Це люди, які повернулися із-за кордону, це люди, які контактували з хворими та які потенційно можуть бути інфіковані. Як зазначила Інна Іванівна, цей список у ніжинських поліцейських є. До нього входять 50 осіб, що проживають на території міста Ніжин. Для того, щоб зустрівши особу на вулиці, поліція могла з'ясувати чи входить вона до цього списку, поліцейський має право вимагати, а особа зобов'язана пред'явити документ, який посвідчує її особу. 

Також, як було вище зазначено, це стосується і контролю за переміщенням неповнолітніх осіб без супроводу дорослих. 

У Ніжині, як і по всій Україні, від сьогодні заборонено відвідувати парки і сквери. Дозволяється вигул собаки, або іншої домашньої тварини лише однією людиною. 

Для людей старшого віку (старше 60 років) виходити взагалі не рекомендують. Вийнятком є лише самотні люди за 60 років, про яких нікому попіклуватися, можуть самостійно виходити у магазини і аптеки у разі необхідності. Але не далі 2-х кілометрів від місця проживання. Для перевірки цього також потрібно паспорт, аби поліцейський переконався про місце проживання людини. Проте важливіше не де зареєстрована людина, а її місце фактичного проживання, тому саме це впершу чергу буде цікавити поліцейських у межах службових повноважень.

Все це буде перевірятися поліцією у піших і автопатрулях. Порушення будуть фіксувати на фото і відео.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: