Завантаження ...
banner
banner

Самовільно захопив 21 земельну ділянку в охоронній зоні

Завдяки дієвому процесуальному керівництву прокурорів Ніжинської місцевої прокуратури встановлено особу, яка самовільно зайняла земельні ділянки, які розташовані в охоронній зоні на території однієї з об’єднаних

самозахват, земля, прокуратура

Завдяки дієвому процесуальному керівництву прокурорів Ніжинської місцевої прокуратури встановлено особу, яка  самовільно зайняла земельні ділянки, які розташовані в охоронній зоні на території однієї з об’єднаних територіальних громад Носівського району.

Зловмиснику повідомлено про підозру у самовільному зайнятті земельних ділянок, які знаходяться в охоронній зоні, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що чоловік, діючи всупереч вимогам Земельного кодексу України, що регламентують набуття і реалізацію права на землю, не маючи рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу їй у власність чи надання у користування земельних ділянок, умисно, самовільно, зайняв 21 земельну ділянку загальною площею 39,2029 га, які розташовані в охоронній зоні. Своїми протиправними діями останній спричинив збитків державі на суму 43387,06 грн

За вчинений злочин законодавство про кримінальну відповідальність передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Інформацію mynizhyn.com надала Ніжинська місцева прокуратура
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: