Завантаження ...
banner
banner

Цьогорічний Великдень – в умовах карантину

19 квітня православні християни східного обряду та греко-католики святкуватимуть Великдень. Цьогоріч свято проходитиме в умовах карантину. Закликаємо жителів області не відвідувати храми у цей день і зустріти свято

Великдень, карантин, богослужіння, додаткові обмеження

19 квітня православні християни східного обряду та греко-католики святкуватимуть Великдень. Цьогоріч свято проходитиме в умовах карантину. 

Закликаємо жителів області не відвідувати храми у цей день і зустріти свято суто в домашньому колі. Дивитися прямі трансляції богослужінь по телебаченню. Повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Наразі на Чернігівщині вже зареєстровано 12 випадків захворювання на коронавірус.  Троє людей одужали та виписані з лікарень. На жаль, є і один летальний випадок. Загалом в Україні 5106 хворих, 275 одужали, 133 померли.

Упродовж святкових днів існує велика ймовірність активізації повернення наших громадян з-за кордону. Також можуть приїхати родичі з інших міст та областей. До того ж великі скупчення людей біля храмів можуть спровокувати ріст захворювання.

Щоб зупинити поширення коронавірусу, в області запроваджуються додаткові обмеження на вихідні та у святкові дні з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня.  

Більш суворі карантинні заходи діятимуть у населених пунктах, що визначені осередками спалаху захворювання коронавірусу. Нагадаємо, їх 6: села Комарівка та Пам’ятне Борзнянського району, Стара Басань Бобровицького, Ніжинське Ніжинського, міста Корюківка та Носівка. Тут проведуть богослужіння у храмах у закритому режимі (без участі вірян), не буде освячення пасок біля храмів.

Нагадаємо, що в селі Ніжинське Ніжинського району встановлено КПП, перевіряються транспортні засоби на в’їзд та виїзд, проводиться дезінфекція, температурний скринінг пасажирів авто. Тут постійно працюють працівники Нацполіції, ДСНС та медики.

Головна мета всіх додаткових заходів ‑ спільно зробити все можливе, щоб уникнути сплеску інфекції після святкових вихідних.

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: