Завантаження ...
banner

У Ніжині заборонили відвідувати кладовища

На цьому сьогодні, 23 квітня, на черговому засіданні виконавчого комітету наголосив міський голова Анатолій Лінник. 21 квітня головний санітарний лікар України видав постанову "Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби

поминальні дні, кладовище, відвідування, заборона

На цьому сьогодні, 23 квітня, на черговому засіданні виконавчого комітету наголосив міський голова Анатолій Лінник.

21 квітня головний санітарний лікар України видав постанову "Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID19) в поминальні дні". Відповідно до цієї постанови кладовища повністю закриваються для відвідування, крім випадків здійснення поховання померлого. До участі в цьому ритуальному обряді допускається не більше ніж 10 осіб, відстань між присутніми має бути не менше 1,5 метра.

Повідомляє mynizhyn.com.

Як розповів Анатолій Лінник на кладовищах у Ніжині встановлять відповідні попереджувальні таблички про те, що відвідування заборонено. Це також стосується прибирання і приведення до ладу місць поховання. Повністю закрити вхід на територію кладовищ у Ніжині не можуть, оскільки не всі кладовища у місті обгороджені. Тож людей закликають свідомо віднестись до заборони.

Як ми писали раніше, поминальні дні переносяться на 6 червня, коли буде Батьківська субота. Читайте також: На Чернігівщині переносять поминальні дні
Анатолій Лінник закликав із розумінням віднестися до заборони відвідувати кладовища, аби попередити масове скупчення людей і можливе поширення коронавірусу.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: