Завантаження ...
banner
banner

На якому місці чернігівська «Десна» завершить чемпіонат України з футболу?

15-го травня клуби УПЛ обговорять питання догравання чемпіонату і розширення ліги. Український футбол в зв’язку з пандемією коронавірусу було поставлено на невизначену паузу. На момент введення урядом жорстких карантинних обмежень

футбол, чемпіонат, ФК Десна, Станіслав Кармазін

15-го травня клуби УПЛ обговорять питання догравання чемпіонату і розширення ліги. Український футбол в зв’язку з пандемією коронавірусу було поставлено на невизначену паузу. На момент введення урядом жорстких карантинних обмежень в рамках чемпіонату України з футболу було зіграно 23 тури. Проміжні результати серед лідерів  після останнього туру наступні: на першому місці із величезним відривом знаходиться донецький «Шахтар», маючи в своєму активі 59 очок. Другу та третю сходинку розділяють луганська «Зоря» та київське «Динамо»- в обох по 46 залікових пунктів. В спину киянам та луганчанам дихає чернігівська «Десна» із 43-ма балами. 

До завершення чемпіонату залишається 9-ть турів (54 матчі), в яких мало би бути розіграно 27 очок. Така кількість не зіграних  поєдинків означає, що зовсім ще нічого не зрозуміло про те, хто розділить 2-4 місця у таблиці. Та чи буде взагалі дограно чемпіонат України? Відповідь на це питання вболівальники можуть отримати після спільної наради клубів Української прем’єр-ліги, вже цієї п’ятниці, 15-го травня.Також на цій нараді буде вирішено питання розширення ліги. Зазначаємо, що в наступному чемпіонат має бути не 12, а 14 команд, а сам чемпіонат буде проводитися в один етап, без поділу на шістки.

Якщо турнір все ж продовжать, то наша чернігівська «Десна» має достатньо великі шанси на  3-тю сходинку чемпіонату, а при окремому збігу подій сіверяни можуть замахнутися й на срібло. Такі сміливі висновки робимо не безпідставно. По-перше, розрив як від 3-го, так і від 2-го місця всього три залікових бали, а по-друге, чернігівська команда більше ніж достойно грає зі своїми прямими конкурентами. «Десна» вже обігрувала і «Динамо» і «Зорю», і це незважаючи на те, що 2 сезони тому чернігівська команда взагалі виступала в першій лізі. В найближчому матчі «Десна» має прийняти вдома донецький «Шахтар».

Зазначаємо, що бронза чемпіонату дозволить чернігівцям напряму виступати в груповому етапі Ліги Європи, а друга сходинка виведе команду в кваліфікаційний раунд Ліги Чемпіонів.

Студент НДУ Станіслав Кармазін
Фото з Facebook
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: