Завантаження ...
banner

Як зупинити в Ніжині викрадання квітів, дерев та кущів?

Цей рік для Ніжина можна сміливо вважати роком активного розквіту чудової та яскравої рослинності. Різнобарв’я квітів створює добрий настрій та позитивні емоції для кожного, хто проходить повз квітники на вулицях міста

квіти, крадіжки, варварство

Цей рік для Ніжина можна сміливо вважати роком активного розквіту чудової та яскравої  рослинності. Різнобарв’я квітів створює добрий настрій та позитивні емоції для кожного, хто проходить повз квітники на вулицях міста або під час прогулянок скверами та парками міста. Приємно милуватись молодими деревами і декоративними чагарниками, що нещодавно були висаджені на центральних вулицях.

Завдяки плідній праці наших шановних озеленювачів та робітників з утримання парків та скверів, навіть вже зараз у Ніжині відкриваються чудові ландшафтні краєвиди, де блискучим ансамблем поєднуються петунії, агератуми, лобелії, шавлії, цинерарії, колеуси, пеларгонії з кущами самшиту, бузку, магнолії, роблячи наш світ ще яскравішим та привабливішим. Вже висаджено у місті понад 6 тисяч різних квітів, близько 200 дерев та 150 кущів, пише unenizh.org.ua.

І все б то добре, але в Ніжині вже неодноразово були випадки викрадання як квітів, так і дерев та кущів. Ще не перевелися у нас свого роду «вороги міста», які можуть все понівечити, розікрасти та зруйнувати.

Протягом останніх років такого роду варварські крадіжки було зафіксовано з багатьох квітників по вулиці Гоголя, у скверах Лисянського, Театральному, Гоголя, Кониського, на центральній алеї по вулиці Шевченка та на площах Франка та Гоголя. Як то кажуть: «ворог не спить», а після останніх масштабних висаджувань квітів, кущів та дерев працівниками комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства», ці лиходії вже встигли здійснити перші варварські атаки, на жаль, навряд чи останні. Вкрадено квіти з квітників по вулиці Гоголя, у сквері Лисянського та на самому пам’ятному знаку ніжинцям, які загинули у роки Німецько-радянської війни, що знаходиться на площі Гоголя.

Слід окремо наголосити, що вся чудова рослинність придбана за рахунок місцевого бюджету, за кошти КП «ВУКГ» та подарована  справжніми патріотами міста і повинна прикрашати місто, доповнюючи його неповторну красу.

Квіти, кущі, дерева є комунальною власністю та належать всім мешканцям, без винятків. На жаль, деякі мешканці цю думку не поділяють та вважають, що можна цинічно вкрасти рослини та посадити в себе вдома чи на дачі. Тому кожен мешканець повинен уважно пильнувати та захищати майно всієї громади, а при виявленні злодія чи групи злодіїв негайно повідомляти місцевих правоохоронців, що вчиняється крадіжка. Враховуючи, що зараз майже в кожного є мобільний телефон з відеокамерою, то по можливості необхідно знімати відеоролики чи фотографувати злочини.

Якщо ж нічого не робити та не зупиняти, не карати крадіїв, то виникне елементарна безкарність, яка в свою чергу призведе до згубної вседозволеності та нових злочинів. Що в кінці кінців може перетворити наш чудовий рідний Ніжин з багатовіковою історією на звичайне сіре місто зі зруйнованою красою та знівеченими квітниками, де колись росли та радували кожного перехожого чудові, різнокольорові квіти…

Шановні мешканці! Ніжин – це наш спільний дім, Батьківщина, рідне місто. Просимо Вас не зволікати, якщо бачите прояви злочину, не керуватися висловом «Моя хата скраю – нічого не чую, не бачу, не знаю», а швидко реагувати на них самим та оперативно повідомляти за номером 102! Тільки так можна зупинити варварство та руйнування міста.

квіти, крадіжки, варварство

квіти, крадіжки, варварство

квіти, крадіжки, варварство

квіти, крадіжки, варварство

квіти, крадіжки, варварство

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: