Завантаження ...
banner

Могилу в центрі Ніжина пропонують перенести на кладовище

Ніжинці звертаються до міської влади з проханням перенести пам‘ятник і могилу радянському лейтенанту С. Моховому на міський цвинтар. Відповідна петиція з'явилася у Єдиній системі місцевих петицій. Повідомляє mynizhyn.com

могила, центр, перенесення, петиція

Ніжинці звертаються до міської влади з проханням перенести пам‘ятник і могилу радянському лейтенанту С. Моховому на міський цвинтар. Відповідна петиція з'явилася у Єдиній системі місцевих петицій.

Повідомляє mynizhyn.com.

Даний пам'ятник і могила розташовані навпроти Ніжинського агротехнічного інституту. З поваги до загиблого, ніжинці просять КУЛЬТУРНО і ЦИВІЛІЗОВАНО здійснити перенесення, попередньо виділивши окрему, обширну зону на кладовищі. Переніс могили з пам‘ятником на цвинтар, як зазначається у петиції, дасть таку низку переваг:

1. Окремо виділена та облаштована зона свідчитиме про поважливе ставлення містян до загиблого.
2. Буде можливість проводити численні релігійні ритуали належним чином.
3. Родичі та громадськість зможуть вільно поминати загиблого під час церковних свят: на Гробки (Радуниця), у Димитрівську поминальну суботу, Поминання покійних воїнів (9 травня), день іменин, тощо.
4. Переніс загалом сприятиме благоустрою, адже могила в самому центрі міста — дещо суперечливо з етичного, морального та туристичного поглядів.
5. Переніс запобіжить ймовірним конфліктам / неправомірним діям на політичному або історичному ґрунті.

Ніжинці просять міську владу невідкладно розглянути це прохання і здійснити перенесення цивілізовано за найпершої змоги. 

Петицію створили 13 травня і на сьогодні вона набрала лише 2 підписи зі 100 потрібних. Якщо ви підтримуєте таку ініціативу, то підписати петицію про "ЦИВІЛІЗОВАНЕ перенесення могили і пам‘ятника С. Моховому на міський цвинтар у спеціяльно облаштовану зону" можна за посиланням: https://e-dem.in.ua/nizhyn/Petition/View/94 

могила, центр, перенесення, петиція
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: