Завантаження ...
banner

У Ніжині вже 47 ФОПів подали заяву про виплату допомоги на дітей

Рішенням уряду запроваджено виплату допомоги на дітей фізичних особів-підприємців, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину та на один місяць після

ФОП, карантин, допомога, діти

Рішенням уряду запроваджено виплату допомоги на дітей фізичних особів-підприємців, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину та на один місяць після дати його відміни, пише unn. Обоє батьків одночасно не можуть отримати таку допомогу. У пункті 6 Порядку виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям передбачена виплата лише одному з батьків (опікуну).

Ця допомога виплачуватиметься у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, а саме:

▪️ для дітей віком до 6 років – 1779 гривень;
▪️ для дітей віком від 6 до 10 років – 2218 гривень.

У Ніжині до Управління соціального захисту населення із заявами на таку грошову допомогу звернулося 47 фізичних осіб-підприємців. Про це на щотижневій оперативній нараді розповіла начальниця управління Валентина Кулініч. Повідомляє mynizhyn.com.

Майже всі ФОПи зараз мають кваліфіковані електронні підписи, тому більшість з них звернулося до управління по-сучасному. 35 підприємців звернулося в електронному вигляді і лише 12 - особисто прийшли із написаною заявою. В управлінні провели 32 призначення, за 5-ма зверненнями відмовили у призначенні допомоги і ще 10 звернень на опрацюванні.

Всі подані заяви відпрацьовуються у 3-х денний термін, замовлення коштів на дану допомогу ФОПам управління буде робити 25 числа. Кошти будуть виплачуватися у наступному місяці.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: