Завантаження ...
banner
banner

1000 гривень на день за збір малини пропонує ніжинське підприємство. Відео

До 1000 гривень на день - якщо зібрати 90 кілограмів малини. Таку оплату сезонним робітникам пропонують у фермерському господарстві «Ніжин Агро Інвест». Пише suspilne.media. У них росте близько 14 гектарів малини та 6 гектарів полуниці

підприємство, ягоди, зарплата

До 1000 гривень на день - якщо зібрати 90 кілограмів малини. Таку оплату сезонним робітникам пропонують у фермерському господарстві «Ніжин Агро Інвест». Пише suspilne.media.

У них росте близько 14 гектарів малини та 6 гектарів полуниці й обліпихи, каже керівник підприємства Андрій Білий. Сезон збору ягід розпочнеться з червня, а малини - з серпня. Чи вдасться українському підприємству залучити до роботи досвідчених заробітчан, які через карантин не поїдуть до Європи, – читайте далі.

«В середньому з гектару полуниці збираємо 8-10 тонн, обліпихи - десь порядку 10-15 тонн з гектару», - каже Андрій Білий, голова фермерського господарства «Ніжин Агро Інвест».


Аби зібрати урожай полуниці та обліпихи, потрібно близько 30 робітників, а от малини - до 70, каже Андрій Білий.

«Партнерів і співробітників в сезон виводимо, навіть ті люди, які в нас займаються бухгалтерією, які займаються збутом, вони займаються і збором ягід теж».

Оплачують роботу за зібрані кілограми. Ціна залежить від того, які саме ягоди збирають.

«Мінімальна норма збору для людини - це 80 кілограмів. За день ви можете заробити 800, до 1000 гривень».

"Ми забезпечуємо людей житлом, забезпечуємо харчуванням, для того щоб була раціональність і чітко виражена собівартість. ", - каже Андрій Білий.

На ніжинському підприємстві цього року через карантин бажаючих попрацювати на полі більше, каже Андрій Білий.

Ігор Джевало чотири роки поспіль їздив на збір ягід до Німеччини. Там, каже, міг заробити до 100 євро за день.

«На полуниці нам платили приблизно 70 центів за кілограм. За день виходило біля 70-80 євро при графіку 10-12 годин в залежності від сезону та урожайності».

«Бували дні, коли можна було зібрати і по 100 кілограмів, тобто це було більше 100 євро в день».

«Як правило, ті, хто приїжджає перший рік збирати врожай, працюють повільніше і не виходить норму зібрати. Тобто хлопці збирали приблизно по 40-50 кілограмів, на лохині оплачували 1.20 євро за годину, виходило біля 50-60 євро в день».

Що кажуть люди про умови й оплату праці на ніжинському підприємстві - дивіться в сюжеті.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: