Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині дві земельні ділянки повернули державі

Ніжинський міськрайонний суд області 15 травня задовольнив позов прокуратури про повернення державі двох земельних ділянок площею 25 га вартістю понад 10 млн грн. Встановлено, що за рішенням однієї з сільських рад Ніжинського

власність, земля, держава, прокуратура, суд

Ніжинський міськрайонний суд області 15 травня задовольнив позов прокуратури про повернення державі двох земельних ділянок площею 25 га вартістю понад 10 млн грн.

Встановлено, що за рішенням однієї з сільських рад Ніжинського району фізичній особі надано у постійне користування 25 га сільськогосподарських угідь для ведення фермерського господарства. В подальшому речове право на землю було посвідчено державним актом.

Водночас, громадянином фермерське господарство не створено, ділянка за цільовим призначенням не використовувалася, що згідно з положеннями Земельного кодексу України є підставою для припинення прав на цю землю.

За таких обставин прокурор звернувся до суду з позовом про встановлення факту припинення права постійного користування вказаними земельними ділянками.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: