Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині перевірять готовність закладів дошкільної освіти до відкриття

У Ніжині перевірять готовність закладів дошкільної освіти до відновлення роботи з врахуванням карантинних обмежень. Відповідне розпорядження міського голови А.Лінника розміщено на Офіційному сайті Ніжинської

заклади дошкільної освіти, комісія, перевірка

У Ніжині перевірять готовність закладів дошкільної освіти до відновлення роботи з врахуванням карантинних обмежень.

Відповідне розпорядження міського голови А. Лінника розміщено на Офіційному сайті Ніжинської міської ради.

Комісія, на чолі із заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради І.Алєксєєнком, із 1 по 3 червня 2020 року перевірятиме підготовку закладів дошкільної освіти до відновлення роботи з врахуванням карантинних обмежень.

До складу комісії увійшли: начальник Управління освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області – Крапив’янський С.М., начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій – Чуйко М.А., начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби – Рафальський В.С., начальник Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» – Наріжний Ю.К.

У зв’язку з пандемією COVID-19 для дитячих садків в Україні розроблено низку протиепідемічних рекомендацій: від температурного скринінгу для вихователів та дітей до заборони на м’які іграшки.

Відповідне розпорядження опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Які правила можуть встановити в садках
Усім працівникам дошкільних установ варто вимірювати температуру перед початком роботи, а дітям – на вході до закладу та кожні 4 години. Відомості потрібно вносити в спеціальний журнал.

Дітей не пустять у садок, а співробітників – на роботу, якщо температура буде вище 37,2 градуса або присутні ознаки респіраторного захворювання.

Якщо підвищена температура тіла у дитини виявлена протягом дня, то малюка повинні ізолювати та проінформувати про це медичного працівника й батьків.

Під час прийому дитини вранці вихователь групи повинен перебувати поза будівлею садочка. Батьки або інші супроводжуючі – бути в масці, зокрема саморобній, або респіраторі. Очікування на території має бути обмежено.

Крім того, на вході в садок потрібно організувати місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Поверхні потрібно дезінфікувати не рідше ніж кожні 2 години й відразу після закінчення занять.

На період карантину в дитячих садках рекомендується заборонити:

використання багаторазових тканинних рушників;
м’яких іграшок;
килимів із довгим ворсом;
перебування у вуличному взутті всередині приміщень;
проведення масових заходів за участю дітей із більш ніж однієї групи і в присутності відвідувачів.

При цьому осіб із групи ризику можуть тимчасово відсторонити від роботи. Йдеться про тих, хто досяг 60-річного віку і хто має хронічні захворювання, які пригнічують імунітет.

Джерело nizhynnews.com
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: