Завантаження ...
banner
banner

В одному із сіл на Ніжинщині можна вже відкривати міні-зоопарк

Жителі Лосинівки Ніжинського району жартують, що в їхньому селі можна вже відкривати міні-зоопарк. Адже в останні роки тут стали з'являтися тварини і птахи, які зазвичай живуть подалі від людей. Багато шуму, наприклад, наробила

тварини, Лосинівка, черепаха, бобри, одуд

Жителі Лосинівки Ніжинського району жартують, що в їхньому селі можна вже відкривати міні-зоопарк. Адже в останні роки тут стали з'являтися тварини і птахи, які зазвичай живуть подалі від людей. Багато шуму, наприклад, наробила поява бобрів біля садиб (про це ми писали в №7 від 13 лютого). За зиму гризуни з'їли весь молодий верболіз на берегах обох Лосинівський ставків і пошкодили плодові дерева в приватних дворах на одній з прилеглих вулиць.
 
Раніше ми писали: На Ніжинщині у приватному секторі хазяйнуть бобри 

- В саду мого дядька бобри всі дерева погризли, молоденькі яблуньки і груші повалили, - розповідає 51-річна Ольга Парубець. - В останні роки пересихають водойми, і бобри, щоб вижити, перебираються ближче до людей. А ще у нас в Лосинівці стали водитися черепахи. У цьому я переконалася на початку травня, коли поверталася додому з роботи і побачила, як односельчанка - вчителька Анжела Ткач - щось розглядає на узбіччі проїжджої частини. Я теж зупинилася - в траві була мініатюрна черепаха розміром з монету в одну гривню старого зразка. Її панцир, голова і лапки були чорні. Ми сфотографували і відпустили тварину на волю. Черепаха поповзла в бік Фрунзівського ставка. Думаю, там їх багато. Я чула, що односельці бачили черепах, але трохи більших за розмірами.

тварини, Лосинівка, черепаха, бобри, одуд


Читайте також: На Ніжинщині жінка виявила чорного полоза на підвіконні у квітах. Фото

Фотографію з чотириногою знахідкою Ольга Парубець виклала в Фейсбук. А ось відео з одудом, яке вони зробили з донькою, - ще немає. Цей птах останні п'ять років регулярно навідується до її двору. Він поважно ходить по травичці, щось клює, але ні господиню, ні її рідних близько до себе не підпускає.


тварини, Лосинівка, черепаха, бобри, одуд
Одуд (фото з інтернету)
 
- Одуд невеликий, з довгим чубчиком, який розкривається, як віяло. Має яскраве пір'я, довгий вузький дзьоб. Красень, що й казати! Не можна надивитися, - посміхається Ольга Іванівна. - Й Я люблю птахів! І як тільки знайду час, обов'язково поїду на велосипеді на Куйбишевський ставок помилуватися лебедями - недавно їх туди прилетіло аж 36. Вже і пташенята є ...
 
Ольга Іванченко, «Гарт» №22 (2982) від 28 травня 2020
mynizhyn.com за матеріалами gorod.cn.ua 
Фото з Facebook й інтернет мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: