Завантаження ...
banner
banner

Про порушення і злочини, які фіксували на території Ніжина та району в травні

Протягом травня 2020 року до Ніжинського відділу поліції надійшло більше тисячі заяв та повідомлень (1183), тоді як у травні минулого року їх було дещо менше - 1108. За кожною заявою чи

поліція, порушення, злочини, травень
Фото з мережі

Протягом травня 2020 року до Ніжинського відділу поліції надійшло більше тисячі заяв та повідомлень (1183), тоді як у травні  минулого року їх було дещо менше - 1108. За кожною заявою чи зверненням проведено перевірку. 

Із загальної кількості зареєстрованих звернень – 123 містили ознаки злочину, тому слідчими розпочато кримінальні провадження. У минулому році повідомлень кримінального характеру було більше: 136.  

Якщо говорити про адміністративну практику відділу, то за звітний період складено 816 матеріалів. 

Так, у травні виявлено 456 порушень допущених водіями на дорогах міста та району (а це близько 14 на добу).  25 водіїв були за кермом у стані алкогольного сп’яніння (2 порушення допустили повторно протягом року).  25 водіїв керували автомобілями не маючи при собі відповідних документів, ще 33 сіли за кермо не маючи на це відповідного права. 20 – знехтували вимогами щодо обов’язкового технічного контролю. З вини водіїв допущено 16 ДТП без потерпілих осіб. Притягувалися до відповідальності і пішоходи. У травні таких порушників було 24. За порушення правил зупинки-стоянки винесено 87 постанов, за кожною з яких покарання у вигляді штрафу у 255 грн. 

Щодо роботи з профілактики порушень ПДР водіями вантажівок. За місяць до відповідальності притягнуто 73 водії. В середньому, кожен із них мав сплатити штраф у розмірі 255 грн., а це понад 18,5 тис. грн. до бюджету.

До речі, за місяць поліцейськими накладено штрафів на загальну суму майже 106 тис. грн., з яких понад 40% (43 тис.) вже сплачено. І це без інформації про протоколи, які будуть розглядатися судом та адмінкомісіями. Їм направлено 86 матеріалів.

Зафіксовано 16 фактів вчинення насильства в сім`ї та протоколи відносно порушників направлено до суду. Двічі неповнолітнім продали алкоголь, що є адмінправопорушенням передбаченим ст.156 КУпАП.  Задокументовано 6 фактів дрібного хуліганства.  155 протоколів складено за розпивання алкоголю у громадських місцях чи появу у п’яному вигляді у тому ж таки громадському місці. Серед порушників – 40 допустили його повторно протягом року. 100 протоколи за куріння у не встановленому місці. 4 рази повідомлення про злочин чи правопорушення виявилися безпідставними. У кожному такому випадку заявника було притягнуто до відповідальності за ст. 183 КУпАП (накладено штраф).

У травні поліцейськими відділу продовжено роботу із виявлення фактів продажу самогону. Задокументовано 3 факти виготовлення самогону та 22 придбання (ст. 176, 177 КУпАП). 

Порушники сплачували штраф, а самогон знищувався шляхом виливання у грунт. 

Кількість злочинів у порівнянні із травнем 2019 зменшилася з 136 до 123.


Крадіжок вчинено 30 (було 47), легких тілесних ушкоджень – 18 (було 27), зменшилась кількість проваджень розпочатих за фактом ДТП із потерпілими особами: 2 проти 3; поліцейськими відділу припинено діяльність незаконного пункту прийому металобрухту у м. Ніжині (провадження вже скеровано до суду); задокументовано 4 факти збуту наркотичних засобів (29-річний підозрюваний перебуває за гратами, адже саме тримання під вартою обрав для нього суду у якості міри запобіжного заходу); у сфері незаконного обігу зброї зареєстровано 8 кримінальних проваджень.

З незаконного обігу вилучено обріз мисливської рушниці, порох, тротил та понад пів сотні набоїв різного калібру до вогнепальної зброї. Окрім цього вилучено пристрій схожий на кастет, що є зброєю холодною. Із наркотичних засобів вилучався мета дон,амфетамін та близько 100 г. канна бісу.

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: