Завантаження ...
banner
banner

Послаблення карантину в Ніжині: що ще відкриють і дозволять

Сьогодні, 1 червня, відбулось позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Анатолія Лінника. На порядок денний

карантин, послаблення, спортзали, кладовища

Сьогодні, 1 червня, відбулось позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Анатолія Лінника. На порядок денний було винесено два питання:

1. Про послаблення протиепідемічних заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Ніжинської МОТГ. 
2. Про внесення змін до рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС (протокол № 10 від 24 квітня 2020 р). стосовно закриття для відвідування кладовищ.

Члени комісії ТЕБ та НС вирішили ввести в дію послаблення протиепідемічних заходів на території Ніжинської міської ОТГ, та при умові виконання протиепідемічних заходів викладених в тимчасових рекомендаціях головного санітарного лікаря України і постановах Кабінету Міністрів України, дозволити з 01 червня 2020 року:

- роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять, відвідування закладів дітей віком до 12 років заборонено);

- відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, в тому числі в закладах галузі культури;

- перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення;

- міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом між регіонами.

Ніжинський відділ поліції, Ніжинський МРУ ГУ Держпродспоживслужби та робоча група для здійснення контролю дотримання вимог обмежень, пов’язаних з запобіганням поширення коронавірусної хвороби СOVID-19», повинні здійснювати контроль за дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог і карантинних обмежень відповідно до вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України, та відповідних рекомендацій МОЗ України щодо видів діяльності.

Обговоривши заходи щодо етапів послаблення протиепідемічних заходів стосовно закриття для відвідування кладовищ згідно пункту 1 протоколу № 10 від 24 квітня 2020 р., комісія вирішила дозволити відвідування кладовищ за умови дотримання протиепідемічних заходів, а саме: дотримання соціальної дистанції не ближче 1,5 метрів між людьми та обов’язкового використання ЗІЗ (маски), а також заборони вживання на території кладовищ продуктів харчування та напоїв.

До 22 червня в Україні триватиме адаптивний карантин. Своєчасні протиепідемічні заходи, зокрема карантинні, є ефективними в боротьбі з COVID-19. Закликаємо й надалі бути відповідальними та дотримуватись умов карантину.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: