Завантаження ...
banner

Ще одна ніжинка отримала звання «Мати-героїня»

У Ніжині проживає сорок дев’ять жінок, які мають Почесне звання України «Мати-героїня». Сьогодні, у День захисту дітей, міський голова Анатолій Лінник вручив Почесну нагороду України

звання, мати-героїня, ніжинка, Яна Крещенко

У Ніжині проживає сорок дев’ять жінок, які мають Почесне звання України «Мати-героїня».

Сьогодні, у День захисту дітей, міський голова Анатолій Лінник вручив Почесну нагороду України «Мати-героїня» ніжинці Яні Крещенко, матері дев’ятьох дітей.

Зважаючи на те, що Крещенко Яна Олександрівна народила та виховує 9 неповнолітніх дітей (п’ять з яких досягли восьмирічного віку), створює сприятливі умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, було порушене клопотання перед Чернігівською обласною державною адміністрацією про присвоєння їй Почесного звання України «Мати-героїня» ще у жовтні 2019 року. А першого червня нагорода нарешті знайшла пані Яну.

Згідно з Положенням про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 29 червня 2001 року № 476 «Про почесні звання України», почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, враховуючи вагомий особистий внесок у вихованні дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

mynizhyn.com за матеріалами Відділу у справах сім'ї та молоді виконкому Ніжинської міської ради 

звання, мати-героїня, ніжинка, Яна Крещенко

звання, мати-героїня, ніжинка, Яна Крещенко

звання, мати-героїня, ніжинка, Яна Крещенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: