Завантаження ...
banner

Мешканець Ніжинщини самовільно захопив особливо цінні землі

Ніжинською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом самовільного зайняття земельної ділянки особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України)

земля, захоплення, Ніжинщина, пам'ятка, археологія

Ніжинською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом самовільного зайняття земельної ділянки особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець одного із сіл Ніжинського у травні 2019 року діючи всупереч вимогам Земельного кодексу України, не маючи рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу йому у власність чи надання у користування земельної ділянки, шляхом розорювання та подальшого засіювання сільськогосподарською культурою кукурудзою, самовільно зайняв частину земельної ділянки комунальної власності однієї з об’єднаних територіальних громад Ніжинського району площею 1,9896 га, яка відноситься до земель історико-культурного призначення, оскільки на ній частково розміщений археологічний об’єкт (пам’ятка) культурної спадщини та яка відповідно до Земельного кодексу України відноситься до особливо цінних земель.

Вирощений урожай чоловік зібрав та використав для власних потреб.
Своїми протиправними діями останній спричинив збитки ОТГ на загальну суму 12 176,16 грн.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Ніжинського міськрайонного суду для розгляду.

За вказаний злочин чоловіка чекає покарання у виді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніжинська місцева прокуратура
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: