Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська прокуратура на варті державних інтересів

Прокуратура вимагає визнати договір укладеним та стягнути із забудовника 107 тис. грн. пайового внеску. Ніжинська місцева прокуратура пред’явила позов в інтересах територіальної

прокуратура, земля, держава, закон


Прокуратура вимагає визнати договір укладеним та стягнути із забудовника 107 тис. грн. пайового внеску
  
Ніжинська місцева прокуратура  пред’явила позов в інтересах територіальної громади про визнання договору укладеним та стягнення із забудовника   107 тис. грн. пайового внеску.

Суб’єктом господарювання у населеному пункті Козелецького району  збудовано багатоквартирний житловий будинок та введено об’єкт в експлуатацію.

Проте забудовником  договір про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури селища не укладено, кошти до місцевого бюджету не сплачено.

Реагуючи на виявлене порушення прокуратура ініціювала позов про визнання договору укладеним та стягнення коштів для розвитку інфраструктури селищау судовому порядку.
 
Прокуратура на захисті інтересів держави
 
З метою представництва інтересів держави Ніжинською місцевою прокуратурою постійно вивчається стан дотримання вимог земельного законодавства.

Установлено, що органом місцевого самоврядування Козелецького району у порушення вимог містобудівного та земельного законодавства прийнято рішення про передачу комунальному підприємству в оренду земельної ділянки для будівництва двох 4-х поверхових будинків в селищі Козелецького району. 

Вказане підприємство отримало земельну ділянку з порушенням вимог містобудівного законодавства та  без мети будівництва  поверхових будинків, а лише з метою передачі її у користування суб’єкту господарювання поза передбаченою законом обов’язковою процедурою без проведення земельних торгів.

Реагуючи на виявлене порушення прокуратура ініціювала позов про визнання недійсними рішення органу місцевого самоврядування та договору оренди земельної ділянки.

Ніжинська місцева прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: