Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська прокуратура застерігає про «домушників»

Як повідомлялось раніше, Ніжинською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом вчинення двадцять восьми крадіжок у квартирах мешканців м. Ніжина, в той час, коли господарів

крадіжки, домушники, прокуратура, попередження

Як повідомлялось раніше, Ніжинською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом вчинення двадцять восьми крадіжок у квартирах мешканців м. Ніжина, в той час, коли господарів не було вдома.

Тож статистика показує, що для одних літо – сезон відпочинку, а для інших – період "легких заробітків". 

Час, коли власники помешкань десь за сотні кілометрів безтурботно ніжаться на сонечку, або ж подались у село до родичів, залишивши помешкання без нагляду, "домушники" не тільки пильнують, а й користають з нажитого чужого добра.

Найчастіше пробираються в помешкання, зламавши замки на дверях, через вікна чи балкони.

Також зловмисники можуть робити так звані "продзвони". Спочатку слухають чи хтось є вдома, а тоді тиснуть на дзвінок, заклеюють вічко на дверях. Буває, починають слідкувати за мешканцями квартир, вивчати їхній графік, а тоді спокійно роблять свою справу.

Ніжинська місцева прокуратура рекомендує громадянам, коли останні виїжджають на відпочинок, і вдома нікого немає, краще звернутися до родичів, щоб час до часу навідувались у їх помешкання. Добре за можливості створювати ефект присутності в нічний період – на декілька годин увімкнути світло. Попереджуйте сусідів про свій від’їзд, щоб у випадку шуму вони могли повідомити правоохоронців. Дуже важливо, аби ваші двері у під’їзді були захищені домофоном або закривалися на ключ. А тим, хто проживає на перших поверхах, потрібно захистити свої вікна гратами.

Перш ніж виїхати з домівки, перевірте чи не залишили ви відчиненими вікна, чи закрили на ключ дверний замок. Траплялися випадки, що через поспіх громадяни забувають про елементарний захист від злодіїв, які й користуються з необережності господарів та вчиняють крадіжки з легкодоступних помешкань. Аби попередити злочини та не втратити своє майно потрібно подбати заздалегідь.

Тому  закликаємо не втрачати пильності та не забувати про найпростіші способи безпеки.

Ніжинська місцева прокуратура
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: